изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:07 EEST
НАЙ-ГОЛЯМОТО МАСОВО УБИЙСТВО В БЪЛГАРИЯ: ПРЕДИ 41 г. 17-ГОДИШНИЯ БРАНИМИР ГЛЕДА „КРЪСТНИКЪТ“ И… СЛЕД МАЛКО УБИВА 6 ДУШИ!    
Ред и сигурност Убиецът Бранимир Дончев гледа „Кръстникът“ и убива 6 души в общежитието в София през 1974 г. с „Валтер“ и филипински нож

Преди 41 г. студент, който гледа „Кръстникът“ за първи път, убива 6 души и ранява десетина в Студентски град в София.

През 1974 г. 17-годишният Бранимир Дончев превръща Коледата в истинска кървава касапница. Младежът стреля по 16 души хладнокръвно, но това не му стига – наръгва някои и с филипински нож.

Мълвата много бързо се разнася. Студентите са в шок от разигралото се криминале с техните колеги и се струпват на тълпи пред Блок 1 с надеждата да не припознаят жертвите. Линейки и милиционери прииждат от цялата столица и изнасят труповете.

Никой не може да повярва, че едно невръстно момче може да извърши такова деяние. Дори криминалистите са потресени от този масов разстрел, и то извършен от единайсетокласник.Самият Бранимир прави самопризнание.

В деня на масовото убийство гледал филма с двама свои приятели – Божидар и Валери. Трябвало да бъдат на училище по това време, но спрели парното и тока и имали само два часа. Затова решили да отидат на кино. Бранимир

гледал за първи път „Кръстникът“ и бил

много впечатлен

Разделили се с Божидар и двамата с Валери тръгнали към дома на бъдещия убиец, за да вземат незаконния пистолет на баща му – „Валтер“, и 75 патрона. По пътя ги обхванала параноя.

Постоянно имали чувството, че някой ги следи. Сменяли маниакално трамваи, криели се по ъглите. Когато влезли в апартамента, заварили Елена и брата близнак на Бранимир Делян.

Момичето било тяхната осиновена братовчедка от провинцията и не подозирало, че Бранимир таи любовни чувства към нея. За тях си признал по-късно пред следователите – „Обичах Елена, но платонично. Никога не сме се целували, не сме имали сексуални отношения,“ оправдал се той.

Взели каквото им трябва и се отправили към жилището на Валери. Там Бранимир правил сухи тренировки пред огледалото с пистолета – заемал подходящи пози, залягал по леглото, правил засади. През цялото време и двамата били наясно какво иска да направи ученикът.

Вдъхновен от кинолентата на Франсис Копола, вече въоръжен до зъби, отива на гости на братовчедка си в Студентски град.

„В този ден имах чувството, че някой се опитва да й направи нещо. Чувствах, че ми е изневерила“, разказва пред следователите масовият убиец. По пътя отново го обзема чувство на безпокойство – пак го налегнало съмнението, че някой го следи. Сменял трамваите умишлено, вървял пеша и пак хващал градски транспорт, за да заблуди преследвачите си.

Тихомълком влязъл в блок 1 и се отправил към нейната стая с номер 410,

без никой да го спре. Момичето било със съквартирантките си Светла и Ваня. Почерпили своя гост с локум и бонбони и се разприказвали.

Но скромното гостуване било осуетено. В стаята нахлуло момче, което искало да покани Светла на своя имен ден, все пак било 25 декември. Христо Христов влязъл, седнал на леглото до девойката и й прошепнал на ухо кога и къде да дойде.

Докато двамата са се усамотили да си говорят тихо,

Елена съвсем случайно извадила ножа от джоба на палтото на Бранимир

Подхвърля иронично, че деца не бива да носят такива неща, а Христов подклажда огъня с репликата:

„Такъв нож може да поддържа нечие ниско самочувствие.“

Бранимир продължава да мълчи. Христо стои в стаята около 15 минути и си тръгва. Точно преди да излезе през вратата, ученикът го пита: „Ти гледал ли си „Кръстникът?“, и тръгва след него. Студентът живеел на седмия етаж.

Тръгва по стълбите и вижда, че новодошлият го следва. Забързва крачката и когато се обръща за втори път, забелязва, че се е върнал. Всъщност вниманието му е привлечено от хора от друга раса. В коридора вижда как в стая 519 влизат гостите на виетнамеца Ву Суан. Бранимир нахлува при тях и нарежда никой да не мърда. Стефан Стефанов се опитва да го спре, но 17-годишният го предупреждава, че ако не седне, ще брои до три и ще ги избие.

Стреля в него от упор и момчето умира веднага. Ученикът се обляга на рамката на вратата и се залива от смях, докато останалите треперят от страх.

Рожденикът се опитва да го склони да остави пистолета, но безуспешно – Бранимир стреля два пъти по Ву, обръща се и гръмва третия виетнамец.

Взема живота на Борис Нейчев, Стефан Станчев, Ву Суан и Хуан Лан.

Изпразва целия си пълнител и се скрива в тоалетната, за да презареди

Все още не се е наситил и на излизане от санитарния възел намушква двама студенти (Стоян Петров и Емилия Дойчева), които препречват пътя му.

„Употребявах нож, за да съм сигурен, че ще са мъртви“, разкрива Бранимир.

Продължава напред и пред асансьора стреля по Владимир Кръстев. В следващия момент на прицел е Валери Петров, който облян в кръв, се свлича в коридора и пада по стълбите. Бранимир не спира дотук. Продължава със стрелбата и убива бременната Елена Друмева.

А тичайки с пистолет и нож сипе заплаха, след заплаха:“Представях се за служител на ДС и че баща ми е генерален директор и ще отговарят пред него.“

Въпреки шока, в който изпадат всички, студентите се опитват да озаптят ученика

Окървавеният Стоян Агов отскубва пистолета от ръцете му и слага край на касапницата. Бранимир взема 6 живота и ранява 10 души.

http://petel.bg/

http://politikata.net

 


Сходни връзки

НАЙ-ГОЛЯМОТО МАСОВО УБИЙСТВО В БЪЛГАРИЯ: ПРЕДИ 41 г. 17-ГОДИШНИЯ БРАНИМИР ГЛЕДА „КРЪСТНИКЪТ“ И… СЛЕД МАЛКО УБИВА 6 ДУШИ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди