изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:58 EEST
МЕЧТАНИЯТ СБЛЪСЪК Е ФАКТ: ДЖОКОВИЧ СРЕЩУ НАДАЛ НА 1/4-ФИНАЛИТЕ В ПАРИЖ    
СпортМечтаният дуел е факт. Световният №1 Новак Джокович ще се изправи срещу 9-кратния шампион в Париж Рафаел Надал на четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Търсещият първа титла на Откритото първенство на Франция Джокович не даде шанс на представителя на домакините Ришар Гаске и го надигра с 6:1, 6:2, 6:3 на осминафиналите. В същото време, поставеният под №6 Надал загуби сет срещу Джак Сок, но все пак не допусна изненада срещу американеца и го победи с 6:3, 6:1, 5:7, 6:2.

28-годишният Джокович контролираше през цялото време развитието на двубоя, въпреки че в третия сет 20-ият поставен Гаске за кратко върна интригата, осъществявайки пробив в седмия гейм. Това позволи на французина да съкрати аванса на сърбина на 3:4, но веднага след това Гаске отново се пропука на свой сервис и Джокович със своя сервис сложи край на надеждите на съперника си за обрат. Джокович продължава напред без загубен сет от началото на турнира, като днес записа 11-а победа от 12 мача срещу Гаске. Двамата тенисисти направиха днес по 4 аса, но Джокович имаше смазващо предимство при печелившите удари - 47 срещу 26 за французина. Ноле допусна и по-малко непредизвикани грешки - 25 срещу 31 за Гаске. Джокович записа 26-а поредна победа и за девети път в кариерата си ще играе на 1/4-финал в Париж. В същото време продължи и серията на сърбина от поредни 1/4-финални участия в турнирите от "Големия шлем". Те вече са 24. Рафа пък за първи път от началото на турнира загуби сет. След като в първите два сета отстранилият в първия кръг Григор Димитров американец Джак Сок взе общо 4 гейма, в третата част нещата вървяха към тайбрек, но тенисистът от САЩ проби в последния възможен момент - в 12-ия гейм, изпращайки срещата в четвърти сет. В него Сок допусна ранен пробив, а после имаше 3 поредни брейкпойнта за връщането му, но ги пропусна. Последва нов пробив за Надал и левичарят сложи край на спора със своя сервис. Сок рискуваше много на втори сервис и това доведе до цели 9 двойни грешки. Американецът направи 31 уинъра - с 3 по-малко от Надал, като испанецът допусна и по-малко непредизвикани грешки - 32 срещу 44 за съперника си. Надал и Джокович са се срещали 43 досега, като испанецът има 23 победи. Двамата ще се изправят един срещу друг за седми път на Откритото първенство на Франция, като сърбинът никога не е печелил срещу Рафа на "Ролан Гарос". За последно двамата се срещнаха на полуфиналите на турнира от серията "Мастърс" в Монте Карло през април и Ноле спечели с 6:3, 6:3. Надал и Джокович ще премерят сили в сряда, на рождения ден на испанеца, който на 3 юни ще навърши 29 години.
 


Сходни връзки

МЕЧТАНИЯТ СБЛЪСЪК Е ФАКТ: ДЖОКОВИЧ СРЕЩУ НАДАЛ НА 1/4-ФИНАЛИТЕ В ПАРИЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди