изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:22 EEST
ПО НОВ ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ ЩЕ РАБОТИ СНЦ „ХОБИСКЛУБ“    
Общество„Трансгранична Добруджа - позната и непозната“ е новият одобрен и финансиран от бюджета на Община Добрич проект на СНЦ „ХобиСклуб“. Той ще се реализира по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност, съобщи председателят на неправителствената организация Иван Тодоров.

Целта на проекта е 50 човека в неравностойно положение да обменят  знания за историята  на трансгранична Добруджа. В рамките  на проекта  ще се осъществят  работни срещи – разговори  за обмен на добри практики в кметство Негру Вода, с ръководството на Асоциация „Пентру  Нева садорулор” и с музейни специалисти  в Националния музей по история и архиология в гр. Констанца.
Срещите са уговорени  от музейния специалист от Добричкия исторически музей Ивелина Романова и председателя на „ХобиСклуб” Иван Тодоров.
„Това пътуване цели да породи  живи спомени  и да запознае аудиторията с културно- историческото наследство на Северна Добруджа. Всеки участник в проекта  ще може  да потърси корените на историята на своите предци в Северна Добруджа- позната  от разказите и преданията на близки, познати, от написаното  в апокрифни книги и исторически извори и за непознатото от съвременната история“, посочи Иван Тодоров, който е и ръководител на проекта.
Проектът се посвещава на 75-годишнината  от Крайовския договор, освобождението и възвръщането на Южна Добруджа към България. НДТ
 


Сходни връзки

ПО НОВ ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ ЩЕ РАБОТИ СНЦ „ХОБИСКЛУБ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди