изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:44 EEST
Тест показва ще умрем ли в следващите 5 години    
Любопитно Шведски учени представиха тест, който позволява на човек да определи вероятността за своята смърт в следващите пет години, пише „Файненшъл таймс”. За целта жените трябва да отговорят на 11 въпроса, а мъжете – на 13.

Авторите на теста обаче предупреждават, че той е валиден само за живеещи в Обединеното кралство хора на възраст от 40 до 70 години. Повечето от нещата са валидни и за хора, които живеят в сходни условия, като тези във Великобритания.

За да стигнат до въпросите, учените са събрали и анализирали демографските характеристики на 498 000 души на възраст от 40 до 60 години в периода 2006-2010 година в рамките на проекта UK Biobank. В течение на 5 години след приключване на анализите около 8500 души от анализираните са починали и това е дало възможност ан учените да изведат релевантните фактори от живота и здравето, които насочват към смъртта по-бързо, отколкото при останалите.

Сред най-точните преки белези са например пушенето и рак сред близките родственици. При косвените се отчитат такива фактори като скоростта, с която се движим, дали сме имали финансови затруднения през последната година и колко автомобила притежаваме.

Шведските учени са формулирали и някои съвети към хората, които ще изпробват теста- ходете по-бързо, намерете си партньор в живота, ако сте сам и си купете втора кола.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Тест показва ще умрем ли в следващите 5 години | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди