изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:39 EET
„ДОБЪР“ ПО БЕЛ И „СРЕДЕН“ ПО МАТЕМАТИКА ЗА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ    
ОбразованиеПриключи националното външно оценяване на учениците, завършващи VІІ клас, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование. Чрез него се измерват постиженията им по учебните предмети Български език и литература, Математика, предметите от Културно-образователна област „Обществени науки и гражданско образование“ (История и География), Чужди езици, и предметите от КОО „Природни науки и екология“ (Биология, Химия и Физика), съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.

Външното оценяване в VІІ клас се проведе в 61 училища на територията на област Добрич. На изпитванията по Български език и литература се явиха 1323 ученици, от които 690 са работили и по втория модул на изпита. Полученият среден успех за областта е „Добър“ 3,731.
На изпита по математика на 22 май в областта се явиха 1318 ученици, от които 641 са работили и по втория модул. Средният успех е „Среден“ 3,14.
На оценяването по „Обществени науки и гражданско образование“ са се явили 1297 ученици, като средният успех за областта по „География и икономика“ е 9,8 точки, при максимален брой 18 т., а по „История и цивилизации“ - 9,94 от 18 точки.На изпита по чужд език 1307 ученици от областта са получили среден успех от 18,38 точки, при максимален брой 35 т. По „Природни науки и екология“ тест са полагали 1314 ученици. Резултатът по „Физика и астрономия“ е 8,04 от максимум 15 точки, а по „Химия и опазване на околната среда“ - 8,39 от 15 точки, по „Биология и здравно образование“ - 7,97 от максимум 15 точки.
С най-висок среден успех от изпитванията, без тези по БЕЛ и Математика, са ОУ „Хан Аспарух“, гр. Добрич - 16,82 точки, СОУ „Петко Рачов Славейков“, гр. Добрич- 15,40 точки и ЧПГ „Леонардо да Винчи“, гр. Добрич- 15,25 точки.
Оценките от изпитите по БЕЛ и по Математика са за кандидатстване за приемане на ученици в профилирани и професионални паралелки в държавни и общински училища. Възможно е да се кандидатства и само с резултатите от първия модул, но ученикът ще има по-нисък резултат при преобразуването на оценката за кандидатстване. В приема след завършен VІІ клас могат да участват всички седмокласници, които са получили оценка най-малко 3,00 от изпитите и по двата предмета.
Всеки ученик може да провери своите оценки с ЕГН и входящ номер на сайтa: http://7klas.mon.bg. НДТ


 


Сходни връзки

„ДОБЪР“ ПО БЕЛ И „СРЕДЕН“ ПО МАТЕМАТИКА ЗА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди