изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:53 EEST
ПРАЗНИК ЗА ДЕЦА СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ    
ОбществоПразник по случай Международния ден на детето бе организиран за всички деца със специални потребности в Центъра за обществена подкрепа към Фондация „Ръка за помощ“. В него се включиха 15 деца на възраст от 4 до 10 години, които ползват услугата, която се финансира от Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014.

Празникът включваше много забавления и изненади. Децата засадиха и Монтесори градинка, за която те самите ще се грижат. В празника се включиха и доброволци от Център за работа с доброволци към Фондацията. 
В Център за обществена подкрепа се работи с Монтесори терапия по програмата МАКАТОН, насочена към комуникация с невербални деца. Всяка седмица се организират групи за родители, консултации с психолог, групи за игри, съобщи председателят на „Ръка за помощ“ Албена Бонева.
Децата ползват услугите на специалисти и доброволци, които чрез прилагане на мултимодулен подход, съчетаващ Монтесори терапия и Програма МАКАТОН, развиват когнитивните, речевите и познавателните им способности. Благодарение на работата в центъра, се развиват социалните и образователните им умения.
Използват де само естествени материали от дърво.
Създадената Монтесори градина е част от програма „Ботаника“ и е задължителна за Монтесори терапията, обясни Бонева. НДТ


 


Сходни връзки

ПРАЗНИК ЗА ДЕЦА СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди