изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:21 EEST
Михнева разкри жестоки факти пред ПИК: Цветан Василев е отпуснал 160 милиона кредит на себе си, 46 милиона на жена си и 14 млн.    
Интервюта

Кеворк Кеворкян ще бъде извикан на разпит в Следствието по случая с Първанова, разкри журналистката



Разследващата журналистка Маргарита Михнева попиля с въпроси шефката на мнимото сдружение „Ние гражданите“ Вера Ахундова. Михнева, която е юрист по образование, разби опонентката си и я обвини, че обслужва интересите на Цветан Василев. Преди дни Ахундова размаха списъци с ВИП-депозанти в КТБ. Въпросната Ахундова е била зам.-министър на Климент Вучев в правителствота на Жан Виденов. Интересното в случая е, че тогава фамилията й е Ахудова, а сега е Ахундова. Тя е обявена за агент на ДС. ПИК потърси г-жа Михнева за повече подробности по горещата тема.


- Г-жо Михнева, смятате ли, че документите, които показва Ахундова в телевизионните студиа, са автентични?

- Не мога да разбера какви документи излиза и размахва по телевизията Вера Ахундова при положение, че главният прокурор Сотир Цацаров и наблюдаващият прокурор по делото КТБ Иван Гешев публично заявиха, че оригиналните документи, които бяха иззети при обиските в централните офиси на банката на пл. "Гарибалди" и "Цар Борис ІІІ" се намират в прокуратурата? 

Учудващо е, че г-жа Ахундова казва, че разполага със същите документи, с които разполагала и прокуратурата! Това не е вярно!

В документите, които Ахундова разнася из всички телевизии, са заличени имена на близки на Василев.

- Кои са тези имена?

- Например не се коментира факта, че Цветан Василев е отпуснал на себе си 160 млн. лева необезпечен кредит. Изпуснат е фактът, че неговата съпруга Антоанета Василева също така има необезпечен кредит от 46 милиона. Дъщерята на Цветан Василев има кредит от 16 милиона лева.

Преди банката да бъде затворена нейните заместник директори са изтрили всички записи на хората, които влизат и излизат от банката. За тяхно успокоение мога да кажа, че съвременните технически средства в прокуратурата са стигнали твърде далеч и всички записи са възстановени.

В същото време в списъците, които изтекоха за гостите на Цветан Василев е било добавено името на председателя на КФН Стоян Мавродиев.

- Как си обяснявате обстоятелството, че Ахундова нарушава Закона за банковата тайна, като изнася данни да депозанти?

- Законът, за който всички партии си стиснаха ръцете воглаве с Бойко Борисов - за това да бъдат разкрити банковите машинатори, измамници и хитреци, както той ги нарече, все още не е приет и гласуван от Народното събрание. 

Самата Десислава Атанасова говори твърде обрано по текстовете на този закон. Поведението на Борисов също е принципно.

В замяна на това Вера Ахундова размята имена на всякакви хора. Така например тя съобщи името на дъщерята на вицепрезидента Маргарита Попова и на нейния зет.

Ако тя си позволи да съобщи такова нещо по телевизия в Швейцария, то пред студиото ще я чака прокурор. Има банкова тайна и тя трябва да бъде пазена!

Според новия закон хитреците, които имат цесии, преференциални и необслужени кредити ще бъдат осветени. Съвсем справедливо е обществото да научи имената им, но в никакъв случай не трябва да се изнасят имена на хора, които обслужват кредитите си и не са ограбвали народа.

Учудвам се и на медиите, които непрекъснато канят г-жа Ахундова.

Искам да й задам въпроса - правила ли е тя цесии за 3.5 млн. лева на свои собствени пари? Имам и друг въпрос - взимала ли е пари от хора, на които е обещавала и правила цесии?

Офисът й се намира на столичната улица "Бигла". В нейния офис работеха и Даниел Божилов и Борис Михайлов. Там е имало фирма, с която те са мамили хора с цесии.

- А тези хора, за които говорите, реагирали ли са по някакъв начин?

- Те са подали сигнал в прокуратурата за това, че са били измамени от г-жа Вера Ахундова с цесии. Тя им е взимала хонорар, за да им направи цесия, но след това цесиите не само не се правят, но и прокуратурата ще вика хората на разпит.

- Имате ли по-конкретни данни в тази посока?

- Единият човек се казва Иван Русев, а другата Екатерина Миланова. Има и още - Мариета Петрова и Ели Панева. Това са все хора, които са дали пари на фирмата на г-жа Ахундова, за да им направи цесии. Тя ги е насочила с кого да направят цесия, в резултат, на което тези цесии ще бъдат развалени, а потърпевшите ще бъдат викани в прокуратурата.

Това не се ли нарича измама?

- Дали има или няма измама, преценяват прокурорите. Какво е вашето мнение?

- Аз смятам, че главният прокурор и наблюдаващите прокурори по делото КТБ ще излязат в най-скоро време с позиция. В позиция на Софийската градска прокуратура ще се каже, че г-н Цацаров никога не е давал на Даниел Божилов списъци за депозанти в КТБ.

Този списък се намира на бюрото на главния прокурор и никой не го е виждал, включително и аз.

Любопитна съм как тогава Даниел Божилов ангажира името на главния прокурор с документите!

Убедена съм, че в най-скоро време тази тройка Вера Ахундова, Даниел Божилов и Борис Михайлов ще бъдат извикани в прокуратурата, тъй като никой няма право да разкрива банкова тайна в България.

- Откъде тогава Ахундова и останалите са взели документите за КТБ?

- От Цветан Василев. В списъците са почистени имената на техни близки, сред които има и известен магистрат. Става въпрос за имената на хора, които са обслужвали интересите на Цветан Василев.

Кой списък е верен - този, който е преправен и който се предлага от Ахундова и Божилов, или този, който се намира при главния прокурор Цацаров?

Изненадана съм, че главният прокурор Цацаров и колегата му Гешев казаха на висок глас, че оригиналните документи за КТБ са в прокуратурата, а в публичното пространство се пускат манипулирани, подправени и непълни документи, а в същото време продължава да се дава трибуна на хора като Ахундова и Божилов. Това нещо трябва да се знае. Тези лица разкриват банкова тайна, което е недопустимо.

- Вярно ли е, че днес сте била на разпит в Следствения отдел на Софийската градска прокуратура?

- Да. Истина е.

- По кое дело сте била призована?

- По случая с Антония Първанова, за която има данни, че е получила чрез шофьора си Венци и Тодор Великов 250 000 евро от обещаните й от Цветан Василев 350 000 евро.

Ще се повдигне обвинение. В Следствието ще бъде викан Тодор Великов, който на висок глас на заседание в НДСВ е съобщил този факт.

Освен него ще бъде призован и Кеворк Кеворкян, тъй като една седмица преди евроизборите в неговото предаване г-жа Антония Първанова отива и уговорката е да говори срещу Делян Пеевски и срещу Бойко Борисов.

Кой получава програмно време и се явява първи по ред в едно телевизионно предаване една седмица преди евроизборите? За щастие този запис се пази и всеки може да го види.

Антония Първанова започва да плюе Пеевски и Борисов. Въпреки че този запис се пази, Кеворк Кеворкян изпрати гневно писмо до телевизията, в което каза, че съм лъжкиня и измамница. И това при все, че този запис всеки може да го види и го има в интернет?!

А Антония Първанова каза, че е дала показания пред швейцарската прокуратура, независимо че и за малко просветените е ясно, че тази прокуратура не разпитва и не приема показания на хора, срещу които няма повдигнати обвинения.

Сега обаче Първанова ще бъде викана пред българската прокуратура, за да каже къде са тези пари, тъй като цялото НДСВ - Даниел Вълчев, Христина Христова, Станимир Илчев, Герджиков знае историята за парите.

След това от НДСВ изпращат писмо до Би Ти Ви, което телевизията отказва да прочете.

Интервю на Ивайло Крачунов

http://pik.bg


 


Сходни връзки

Михнева разкри жестоки факти пред ПИК: Цветан Василев е отпуснал 160 милиона кредит на себе си, 46 милиона на жена си и 14 млн. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди