изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:58 EEST
ЗАСЕДАВА НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО ЗАЕТОСТ    
НовиниВчера в Областна администрация се проведе заседание на Комисията по заетост, на което бе обсъдено определянето на конкретния брой работни места, за които областният управител, като работодател, може да кандидатства по проект „Подкрепа за заетост“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията, като добавят, че Областната комисия е свикана със заповед на областния управител д-р Маргарита Новоселска, във връзка с изпълнение на Указателно писмо на Агенцията по заетостта от 1.06.2015 г., с което на областните управители се дава възможност да кандидатстват за разкриване на работни места по проект „Подкрепа за заетост" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Безработните лица ще бъдат наети там, където са набелязани превантивни дейности и мерки за защита от бедствия, свързани с обилните валежи в предишни периоди, както и за отстраняване на потенциалния риск от наводнения.
Заместник-областният управител Йордан Йорданов, който председателства заседанието, апелира към представителите на общините да мобилизират усилия, да се подходи отговорно и да се спазят много кратките срокове на процедурата, защото става дума за усвояване на европейски средства, които не бива да се изпускат.
Квотата за област Добрич е 200 души, от които 120 за реалния сектор и 80 безработни лица, които ще бъдат наети от областния управител като работодател. „Той ще администрира процеса, но неформалните работодатели са кметовете, те са хората по места, които имат опита и познават най-добре обектите, където да се съсредоточат усилията - почистване на дерета, критични участъци и т.н.“, подчерта зам.-областният управител.
Комисията по заетост единодушно прие решение Областна администрация Добрич да участва в програмата. Днес е крайният срок общините да подадат своите предложения за обекти и брой хора, като окончателното разпределение ще бъде направено в Областна администрация.
От 1 юли 2015 г. безработните следва да бъдат наети. Рамковите договори ще се сключват за срок от 4 месеца. Предвижда се дейностите по проекта „Подкрепа за заетост" на ОП "Развитие на човешките ресурси" да приключат до края на настоящата година. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАСЕДАВА НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди