изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:16 EEST
ЗАПОЧНА ИЗКЪРПВАНЕТО НА УЛИЦИТЕ В ДОБРИЧ    
НовиниДейностите по изкърпване на уличната мрежа в Добрич са стартирали в края на миналата седмица. В момента екипите на фирмата, спечелила обществената поръчка „Пътно строителство“ работят по булевардите „Добруджа“ и „Добричка епопея“, съобщи зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев.

Заделените средства за изкърпване на уличната мрежа в града в Програмата за капиталови разходи на Общината са 700 000 лева. Според разчетите, с тях трябва да бъдат ремонтирани над 14 000 квадратни метра от уличните дупки по основните направления. „Надяваме се да успеем да изкърпим по-голяма част от улиците“, допълни арх. Ганчев.
Той припомни, че подготовката за тази дейност е стартирала още след приемането на Програмата за капиталови разходи на 16 февруари. Изчакани са да изтекат необходимите срокове по изготвяне на техническо задание, обявяване на обществена поръчка, избор на изпълнител.
За ремонти на уличната мрежа ще се разчита и на ресурса, който Община Добрич получи от фонд „Солидарност“, каза още арх. Ганчев.
1 255 404, 26 лева получи Общината за щетите от бедствието през юни миналата година. Сред обектите, които ще бъдат възстановени с тях, освен участъци от коритото на река Добричка, така и улиците  "Иван Рилски", "Карвуна", Климент Охридски" , "Копривщица",  "Кубадин"  и  "Стоил войвода", които бяха най-сериозно засегнати от наводнението. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ИЗКЪРПВАНЕТО НА УЛИЦИТЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди