изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:03 EEST
Създаване на фонд „Недвижимо културно наследство“ предлага доц. Бони Петрунова    
НовиниСъздаване на фонд „Недвижимо културно наследство“, предлага зам.-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова, съобщи тя пред журналисти в Балчик. Целта е с него да се финансират археологически разкопки и да се осигурят средства за обгрижване на откритите вече находки.


Доц. Петрунова посочи, че тази година Министерството на културата финансира археологическото лято с 500 000 лева, а исканията са били за 4 млн. лева. Тя е категорична, че трябва да се промени моделът за финансиране, като предлага създаването на новия фонд по модел на други европейски държави. „Той няма да бъде събиран от държавния бюджет, от гражданите на България, а ще бъде обвързан с такса, която се събира от ползвателите на това културно наследство т.е. туристите“, посочи зам.-министърът. Тепърва механизмът ще се уточнява с Министерство на финансите.
„Моята идея е да се взема по 1 евро от всеки туристически пакет, при което не се ощетява никой, а, напротив, се осигурява една значителна сума“, каза доц. Петрунова.
 


Сходни връзки

Създаване на фонд „Недвижимо културно наследство“ предлага доц. Бони Петрунова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди