изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:55 EEST
Ето я истината за ужасната смърт на последния любовник на Лили Иванова    
Хороскоп Милионерът Стефан Зашев починал в „клетка”, пожарникарите не успели да стигнат навреме до него

Мениджърът на Лили Иванова - Стефан Зашев, който почина внезапно в началото на годината, е можело да бъде спасен, твърди близък негов приятел, живеещ в Брюксел. В белгийската столица последният любовник на примата на българската естрада е въртял бюро за получаване и изпращане на пари до всяка точка на света. В деня на смъртта си той е сменил свой служител на гишето. Малко по-късно внезапно получил инфаркт. За да се гарантира сигурността на финансите, гишетата във финансовия офис са направени като бронирани клетки. Никой не е можел да влезе отвън, ако човекът вътре не отвори вратата. Зашев получава инфаркт, докато е в „клетката”, а служителите му безпомощно са го наблюдавали как той се бори за глътка въздух. И за живота си. Когато пожарникарите успяват да отворят вратата, за милионера вече е късно...
„Ако бяха влезли навреме, той вероятно е щял да бъде спасен. Може би щеше да се възстановява по-дълго в болницата, но щеше да е жив”, коментират потресени от малшанса на финансиста негови приятели. Както е известно, най-важни за инфаркта са първите 60 минути или както ги наричат, „златния час”, в който трябва да се окаже необходимата медицинска помощ.

„Наистина Стефан Зашев е имал много лош късмет. Смъртта му е направо нелепа”, коментират приятелите на финансиста. Особено разстроена сред тях била Лили Иванова, която пък била убедена, че приятелят й е станал жертва на магия. Двамата се видели за последно по Коледа и нищо не предвещавало такъв лош край на финансиста.
Стефан Зашев е известен в България като

мъжа, когото Лили Иванова е обичала най-много в последните години

Самата прима обяви смъртта му във Фейсбук с рядко чувани от нея мили думи: „Човек може да загуби много неща през живота си и от това да произтече много болка, но такава, която остава непоправима и завинаги, е тази при загубата на най-близък приятел и човек. Скъпи мой, незаменим Стефан Зашев, ти оставаш завинаги свързан с мен и моята кариера - с дълбоката следа, която остави с помощта си! Ти си жив завинаги в сърцето ми. Почивай в мир!”, написа тя в социалната мрежа. Лили сложи и снимки със Зашев от някои от най-емблематичните й участия по света и у нас, включително от концерта й в зала "Олимпия", който беше организиран от него.
Приживе самият Зашев е споделял с приятели в Белгия, че с естрадната прима са повече от приятели.

Той дори се хвалел с бурните любовни нощи, които двамата изживявали

Финансистът е бил влюбен в Лили от години. Още през 1977 г. Стефан е споделял, че мечтата му е един ден да стане много близък с нея и да й помага. "Нямам отговор как стана това – казва в интервю преди 5 години самият Зашев. – Аз съм аз, тя е тя и явно има хармония между нас. Допълваме се по някакъв начин. Основното нещо е уважението, честността и искреността във взаимоотношенията ни. Няма нищо свръхестествено в цялата работа. Човек просто си отваря душата, сърцето, всичко".

Никоя медия не е успяла да изтръгне повече информация от Стефан Зашев. Причина за това е и фактът, че в годините на партньорството си с Лили Иванова финансистът живееше в Брюксел и появите му в България бяха рядкост.

За последно финансистът и звездата се видели навръх Коледа по време на концерта й в столичен клуб. След срещата с нея Зашев продължил ваканцията си в Мадрид.

Приятелството между Зашев и Иванова пламва през лятото на 2005 г., когато той организира първия й концерт в Брюксел. По ирония на съдбата там бе и последното шоу на примата, за което той съдейства – в конгресния център „Сен Пиер” през октомври 2013 г. Зашев обожава безусловно таланта на Лили и така влиза под кожата й, че в продължение на пет години празнуват рождените си дни заедно, на четири очи. Казва, че с нея се работи лесно, защото е перфекционист и знае какво иска. В едно от редките си интервюта за наши медии той кавалерски тушира слуховете за романс помежду им. „Ние просто се допълваме. Няма по-близки отношения от приятелските. В това нещо човек просто си отваря душата, сърцето, всичко. Вие го тълкувайте както си искате”, отсича

милионерът, когото познати описват като „голяма циция”

Но не и за Лили, за която под сурдинка сред емигрантите в Европа се говори, че имала апартаменти в Брюксел и в Париж. Преди да даде рамо на най-мащабните концерти на бг-примата зад граница, Зашев няма никакъв опит в шоубизнеса. Запален меломан е и често пътувал до Милано и Париж, за да гледа опера.

След промените у нас работил 9 години в Европейската комисия, а извън позицията на финансов експерт в Брюксел се занимавал с одит на фирми в затруднено положение. За него в автобиографията си “Истината” Лили Иванова е написала следното: “Ти имаш както в живота ми, така и в сърцето ми незаменимо скъпо място… Обичам те”.

В България се говореше, че Зашев помага на Иванова напълно безвъзмездно и безусловно, но в Белгия е бил известен със склонността си да яде и пие на аванта. Бил е способен да „метне” цяла бутилка уиски на вечеря /а и на закуска, шокират запознати/, стига да не я купувал той. Никой обаче не знае как е успял да уреди участието на Лили в зала „Олимпия”, което не е било никак евтино, а продадените билети не са били достатъчно, за да се покрие наемът, камо ли за хонорар на Лили и музикантите й. „Проектът „Зала Олимпия”, с който той се прочу, всъщност му е струвал повече, отколкото е могъл да си позволи. Въпреки огромния шум, мисля, че той е донесъл и доста главоболия на покойния. Но да е финансирал целия концерт - не вярвам Стефан да е бил чак толкова финансово способен за нещо подобно. Продавани са билети, привличани са спонсори, познавам частни лица, които също са участвали, според думите им, в това финансиране. Просто Стефан изглеждаше като „мистър спонсор” заради западния вид, който имаше, и за това, че стоеше на предна позиция в тази организация”, каза преди време пред „ШОУ” и Евгени Минчев.

През 80-те години на миналия век Зашев е бил част от забавния антураж на Емил Димитров и Васил Андреев. „Зашев се въртеше в този „клуб на Емил” без някаква специална роля, без статут, беше като някакво свежо украшение. Нямам спомен как е стигнал до тях. Може просто някой да го е довел и представил на Емил. Може да е бил някакъв естетически фетиш за Емил и Васко, макар по мои спомени те да харесваха съвсем други типажи.

Наричаха го Сламчо. Може да е станал част от музикалната гилдия, воден от лични чувства, интерес, пиетет към Лили Иванова. Бях изненадан, когато научих, че работи с Лили Иванова и организира нейни изяви. Не помня да е имал подобни качества, но може би покрай Емил Димитров е научил някои тънкости”, разказва паркетният лъв и ас на пиара.
Минчев допълва, че

в Белгия Стефан се е оженил за баба, по-възрастна от майка му

„В тогавашните години това беше сензация. Междувременно се чуваха всякакви слухове. Един от тях беше, че има паралелна връзка с мъж в България на име Цветан, когото е извикал от Белгия, за да живеят заедно. Двамата са живели заедно, а Зашев, доколкото съм чул, е прекратил брака си с възрастната дама. Аз смятам, че това е било брак, който да помогне на покойния да получи поданство. Той всъщност никога не е бил много интересен, освен с появата си около Лили Иванова. Дори беше излишно прикрит, макар всички да знаеха каквото е било необходимо. Истината е, че за мен Стефан Зашев не влиза в тези определения на популярни личности или на хора, от които биха се интересували медиите. Ако нямаше „Лили Иванова” в тези изречения, никой нямаше да прояви интерес към него”, допълва Евгени Минчев. За последно двамата се видели в Операта в Брюксел. После той поканил лорда и приятеля му - виден френски хотелиер, на бар и напитка. „След това съм го засичал в България, но никак не ми изглеждаше добре. Лицето му беше много сиво, погледът – мътен, и даваше вид на сприхав и нервен. Мога само да кажа, че Зашев беше един от най-необичайните красавци в края на социалистическа България”, завършва Минчев.

Надя НИКОЛОВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ето я истината за ужасната смърт на последния любовник на Лили Иванова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди