изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:42 EEST
СВЕТОСЛАВ ПЕТРОВ ВДИГНА КУПАТА В БАНСКО    
СпортОтборът на България спечели четвъртото издание на балканското първенство по футбол за журналисти, след като на финала се наложи над тима на Сърбия. Купата, която носи името на големия ни коментатор Николай Колев-Мичмана, за трети път бе завоювана от българския медиен отбор.

Турнирът тази година бе проведен в Банско по време на Втория конгрес на Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа. Трофеят бе връчен от вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев на капитана на България и председател на Българската асоциация.на спортните журналисти Найден Тодоров.
За по-голяма атрактивност на шампионатите във всяка селекция участва по един бивш футболист. За България това е изпълнителният директор на ПФК “Добруджа” Светослав Петров, който има голяма заслуга за спечелването на купата. Останалите в отбора за 2015 г. са Владимир Стоянов („България днес”), Георги Славчев (БНТ), Светлин Йочев (TV7), Петър Мисов (bTV), Илиян Енев („Нова Телевизия”), Йордан Кроснаков (Sportal.bg), Георги Георгиев и Найден Тодоров („24 часа”). Светлин Йочев бе избран за най-добър играч на турнира и получи отличието си от заместник-председателя на БОК Йорданка Благоева.
Балканското в Банско бе организирано със съдействието на министерството на спорта и БФС. На награждаването присъства и президентът на Европейската асоциация на спортните журналисти и вицепрезидент на международната асоциация (AIPS) Янис Дарас.
В шампионата участваха отборите на България, Хърватия, Румъния, Сърбия, Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина и Молдова. Родната селекция започна надпреварата в груповата фаза с поражение 1:2 от Сърбия, след това се позабавлява за 9:5 над Македония, а после отказа Румъния с 6:0. От другата група напред продължиха Молдова и Хърватия. В полуфинала България надви Молдова с 3:1 след 3 асистенции на Светослав Петров и 3 гола на Светлин Йочев. Сърбия пък удари Хърватия със 7:2.


 


Сходни връзки

СВЕТОСЛАВ ПЕТРОВ ВДИГНА КУПАТА В БАНСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди