изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:40 EET
Ирландски журналист: Вместо Г-7 ние виждаме фарс    
Коментари В нея са представени второстепенни държави като Италия и Канада, чиито икономики са на границата на банкрута. Това, което сега представлява Г-7, едва ли съответства на образа на клуб на най-влиятелните държави в света, пише ирландският журналист Брайън Макдоналд в RT.

Ако си представим, че членството в Г-7 се основава на БВП с отчитане на покупателната способност, пише авторът, той би трябвало да се състои от САЩ, Китай, Индия, Япония, Германия, Русия и Бразилия. В такъв състав той би имал огромно влияние, защото ще съсредоточи 53% от БВП, освен това на срещата биха присъствали три световни военни свръхдържави.

Проблемът на Вашингтон е, че в подобен състав Г-7 ще е място за действително обсъждане на световния ред, а не за безпрекословно съгласни със САЩ, както е сега.

„Вместо реална среща на Г-7, ние виждаме фарс, доминирана американска говорилня. Там няма място за другомислие. Доминирането на Вашингтон не се поставя под съмнение и всички се веселят” – пише журналистът.

Макдоналд напомня, че Владимир Путин беше единственият, който миналата година хвърли предизвикателство на този консенсус, заради което всъщност Русия не беше поканена сега на срещата в Елмау.

Журналистът е категоричен, че на този „удобен” формат на Г-7 е изтекъл срокът на годност.

„Участниците твърдяха, че могат да управляват света, но са далеч от истината. Сега Г-7 може да претендира на 32% от световния БВП. Вместо такива играчи „тежка категория” като Китай и Индия, там са представени второстепенни страни като Италия и Канада, чиято икономика е на границата на банкрута. БВП на Канада едва ли е по-голям от колкото на такива кризисни като Испания, Мексико и Индонезия” – счита Брайън Макдоналд.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ирландски журналист: Вместо Г-7 ние виждаме фарс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди