изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:40 EEST
КАВАРНА СЪБИРА ТАНЦОВИЯ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ    
КултураВ неделя Каварна ще бъде домакин на три прояви, които са част от наситения Държавен спортен календар на БФСТ, съобщава на сайта си морското кметство. От 15.00 часа в спортна зала „Каварна”, стартира Държавния шампионат по възраст и клас, което е едно от най-важните по значимост състезания на Българската федерация по спортни танци. Танцови двойки от 40 клуба, ще спорят за медалите в 27 групи по възраст и клас от деца до състезатели над 19 г. в двата вида танци – Латиноамерикански и Стандартни.

Часове по рано, от 10.00 часа ще започне и надпреварата в турнира „Изгряващи звезди”, а от 12,00 часа, ще започне традиционната надпревара за Купа Rotary club - Каварна 2015, която ще бъде за всички възрастови групи и класове. И двете прояви ще се проведат под патронажа на кмета на община Каварна Цонко Цонев. Организатори са община Каварна, Българска федерация по спортни танци, Спортен клуб по танци „Флорета” Каварна,  Rotary club – Каварна.
Призьорите и победителите ще получат купи, медали, грамоти и много предметни награди до 6-то място, както и паричен награден фонд. По традиция ще бъдат раздадени и специални наградите Мис и Мистър турнир, награда за клуба с най-много участващи танцови двойки и награда за клуба от най-далечната точка на България.
През последните няколко години състезанията в град Каварна се превърнаха в едни от най-силните и качествени, което доведе до участието и на водещите български двойки. И тази година няма да е по-различно и се очаква в Каварна да пристигнат едни от най-добрите състезатели, които представят България на Световни и Европейски първенства.
Наред с тези водещи двойки на подиума в Каварна ще видим и представители на домакините - Борис Милев и Преслава Балчева. Двойката, която представи България и Каварна на Световното първенство по спортни танци в Молдова през април и детските танцови двойки – деца до 9 години, Богдан Захаров и Елиза Тодорова, деца до 11 години - Мария-Елени Тсалис и Василис Тсалил, и Деан Василев и Ивона Рашкова. Надяваме се и тази година  да станем съпричастни на поредното голямо грандиозно спортно събитие, съчетаващо красотата, хармонията и традициите на едно от най-известните човешки изкуства – танца, добавят от общината.
ПРОГРАМА НА ТУРНИРА
14.07.2015 г. (неделя)
10.00 часа –Начало на турнира „Изгряващи звезди”
12.00 часа Начало на турнира за Купа Ротари
15.00 часа Начало на Държавното първенство ІІ ранг
18.00 часа ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ, полуфинали и финали
НДТ


 


Сходни връзки

КАВАРНА СЪБИРА ТАНЦОВИЯ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди