изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:05 EEST
ЗАПОЧВА „ГОЛЯМОТО АЙЛЯШКО ЧЕТЕНЕ“    
Култура За поредна година бистро “Дионисиус“ на плаж Моби Дик в Албена е зона за интересни културни събития.Старт на сезона бе даден вчера с гостуването на авторите от ежегодния международен фестивал за съвременно изкуство „Процес-пространсво“. В неговото 24-то издание те направиха снощи творческа вечер „ Дионисиус“. Така символично бе даден старт на новата инициатива „Голямото айляшко четене“.
В периода от 8 юни до 31 юли, в рамките на осем седмици, бистрото ще посреща „книжни гости“ - хора от екипа на издателство СИЕЛА.

Най-голямото българско издателство е партньор в опитите на организаторите Велина Христова и Гавраил Гавраилов да разнообразят плажното битие на туристите. От СИЕЛА с голяма радост споделят своите предпочитания за мечтаната ваканция това лято – с книги на плажа.
Старт на  голямото айляшко четене ще даде Христо Блажев, който ще е гост от днес до 14 юни. След него ще гостуват Рия Найденова, Петя Господинова, Димитър Николов, Захари Карабашлиев, Константин Йорданов, Елица Пенова, Дамян Дамянов. Самият Фестивал на плажното четене ще се проведе в периода 1-10 август.Ще гостуват интересни автори от водещи наши издателства. „Ще се опитаме да намерим разумния баланс между лежерно говорене и качествени напитки и мезета. Дрескод отново по бански и джапанки“, споделят организаторите. Книгите в кампанията могат да се закупят от плажната ни щанд на бистро „Дионисиус“ или от книжарница СИЕЛА във Варна.
10-е предложения на Христо Блажев са: „Белканто“ – Ан Патчет, „Светлината, която не виждаме“ – Антъни Доер, „Играта“ – Андерш де ла Моте, „Червен изгрев“ – Пиърс Браун, „Анархия на три морета“ – Йордан Свеженов, „Човек на име Уве“ – ФредрикБакман, „Къща от карти“ – Майкъл Добс, „Кървавата шапчица“ – АнджелаКартър, „Анна в рокля от кръв“ – Кендар Блейк и „В полет към теб“ – Роалд Дал.
Христо Блажев е роден във Видин. Бакалавър по История и магистър по Глобалистика  от СУ. Работил е като професионален читател и редактор за издателство Изток-Запад, като журналист в културния отдел на вестник „Сега“, преди това е бил барман и куп други неща.В момента управлява издателство DejaBook, заема и редакторски пост в СИЕЛА. Създател и администратор на една от най-активните книжни групи във фейсбук: “Какво четеш….”.Той е сред топ три на най-четящите хора в страната, като поддържа и блогаКниголандия. Освен това е запален волейболист. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА „ГОЛЯМОТО АЙЛЯШКО ЧЕТЕНЕ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди