изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:46 EEST
Страшен инцидент със стратегически бомбардировач Ту-95    
По света На летището Украинка в Амурска област самолет Ту-95 при излитане е излязъл извън пистата и е избухнал в пламъци. По предварителни данни самолетът е бил без боекомплект, съобщава LifeNews. Няколко души от екипажа са откарани в болница.

Ту-95, по кодификацията на НАТО - Bear ("Мечка") е съветски турбовитлов стратегически бомбардировач. Ракетоносецът е един от най-бързите витлови самолети с мах.скорост - 955км./ч., крейсерска скорост - 750 км., станал символ на "студената война".

Това е единственият приет на въоръжение и серийно произвеждан турбовитлов самолет. Предназначен е за поразяване с крилати ракети, включително и с ядрени бойни глави, на важни обекти в дълбокия тил на противника по всяко време от денонощито и при всякакви природни условия. В експлоатация е от 1956 година.

През февруари т.г. Великобритания съобщи, че изтребители "Тайфун" са излетели, за да ескортират два руски бомбардировача с голям обхват Ту-95 до южния бряг на Англия, което е вторият подобен инцидент за два месеца.

По заповед на главнокомандващия на ВВС на Русия полетите с Ту-95 са прекратени до приключване на разследването на днешния инцидент, предаде РИА Новости.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Страшен инцидент със стратегически бомбардировач Ту-95 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди