изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:12 EEST
ДЪРЖАВА НА АБСУРДИТЕ: Спряха тока на белодробната болница в Радунци заради дългове    
ЗдравеБолницата за долекуване на белодробни болести в село Радунци, община Мъглиж, е с изключено електрозахранване заради задължения към EVN. Това каза пред БНР доктор Милко Димитров, управител на здравното заведение. От началото на годината заплати не са получавали и 23-мата работещи в болницата. Общо 1,3 милиона лева са натрупаните задължения на болницата, като135 000 лева от тях са към електроснабдителното дружество.

Болницата изцяло е на държавна субсидия, която се определя по методика на преминал пациент, а сумата е по 25 лева дневно на човек.

С постановление 788 на МС от ноември 2014 година парите за издръжка на държавни институции, които имат натрупани задължения, отиват директно в НАП за разплащането им. По тази причина от началото на тази година болницата в Радунци не е получила нито лев. На въпрос, как тогава извършват дейност, доктор Димитров отговори, че те не изписват медикаменти, а прилагат само физиотерапия и климатолечение.

Храната се доставя от фирма, към която също има натрупани десетки хиляди левове дългове.

Средно на месец през болницата преминават около 30 пациенти и ги обслужва персонал от 23-ма, от които 12 души са лекари и медицински сестри.

Доктор Димитров съобщи още, че по разпореждане на Върховната касационна прокуратура Окръжната прокуратура в Стара Загора е започнала проверка за натрупаните задължения по времето на предишния управител на болницата доктор Маргарита Йонкова и за цялата изчезнала счетоводна документация.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВА НА АБСУРДИТЕ: Спряха тока на белодробната болница в Радунци заради дългове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди