изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:22 EEST
Напрежение на Балканите: Гърция трупа войски по границата с Албания    
По светаГръцкият министър на отбраната Панос Каменос, който е лидер и на партията Независими гърци, съобщи за увеличаване на сухопътни войски, хеликоптери и сили по охрана на морската граница с Албания. Увеличава се броят на предните войскови постове до границата, предава "Български новини".

Министър Каменос каза,че живеещите в пограничните райони са поискали защита, защото се страхуват за живота си от движението на трафиканти на оръжие и наркотици, както на нелегални имигранти. Според местните жители, охраната от полицията не е достатъчна.

Каменос заяви също, че съвместно с Генералния щаб на армията е готов план за прехвърляне на сухопътни войски, които ще провеждат военни учения в района. Присъствието им ще гарантира сигурност на жителите, а според министъра, дава се възможност и на безработни да се върнат по родните си места и да се занимават със земеделие.

Внезапната военна активност на гръцко-албанската граница се свързва с изпратения от страна на Тирана демарш към Атина срущу енергийни проучвания в Йонийско море, както и претенции за сухопътната граница между двете държави.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Напрежение на Балканите: Гърция трупа войски по границата с Албания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди