изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:45 EEST
ДЖОКОВИЧ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОЧАКА! ВАВРИНКА Е НОВИЯТ ВЛАСТЕЛИН НА РОЛАН ГАРОС    
Спорт Стан Вавринка направи немислимото и стъпка серията от 28 поредни победи на Новак Джокович, за да вдигне трофея от Ролан Гарос с 4-6 6-4 6-3 6-4. Световният №1 играеше убийствено класен тенис през целия турнир и направо отнесе деветкратния шампион Рафаел Надал на четвъртфиналите, но сега отново не успя да затвори кариерен Голям шлем и на мястото на титлата от Париж продължава да зее огромна дупка в бляскавата му витрина с трофеи.

Двамата финалисти ни предложиха наелектризиращ първи сет, в който запращаха топката при съперника с цялата мощ, на която са способни и не пестяха нито капчица от физическия запас и таланта си. Още в откриващия гейм Вавринка нададе мощен вик, след като измъкна точка с 39 удара и отрази брейкпонт, за да поведе с 1-0.
Последваха няколко тихи гейма с доминация на сервиращите, след които дойде шокът за Стан. В рамките на 30-тина секунди швейцарецът сбърка три пъти от любимия си бекхенд и изостана с 0-40, а на всичкото отгоре сам подпечата брейка с двойна грешка. Световният №1 беше еталон за стабилност на корта в тези начални минути, докато Вавринка търсеше повече уинърите и се справяше доста прецизно с тази задача с изключение на този седми гейм...
Джокович неусетно стигна до два сетпойнта при 5-4, но изигра протоколен смач твърде късо и Вавринка го наказа с перфектен минаващ удар от форхенд, а отрази и следващия шанс. Световният №1 неочаквано се пропука още веднъж и без да е затруднен запрати бекхенд в мрежата. Брейкпойнтът обаче, дойде само като мимолетен проблясък за Стан, защото с три прекрасни сервиса Ноле приключи сета и огласи корта с шампионски вик.
Вавринка, който през 2014-а отпадна още в първи кръг от Гийермо Гарсия-Лопес, продължи да изглежда по-концентриран от всякога и при 2-1 си осигури два брейкпойнта, само че не направи последната крачка. Швейцарецът създаваше усещането, че се изнася твърде много зад основната линия дори при вторите сервиси на Ноле, но пропуск от бекхенд на съперника му даде нов шанс. Стан обаче отново пропусна и резултатът стана 3-3.
Световният №9 се добра до брейкпойнт в трето поредно подаване на Джокович и световният №1 пак се измъкна. Ноле завърши гейма с още една къса, до която швейцарецът не стигна и изкара яда си върху мрежата, която на няколко пъти наказа с ракетата си и предизвика освиркванията на феновете по трибуните.
Вавринка обаче продължаваше да печели подаванията си с огромна лекота и при 5-4 заслужи нов брейкпойнт, този път с цената на сетпойнт. Джокович го въвлече в ново маратонско разиграване и зверските като сила и точност удари на Стан най-накрая пробиха сръбската стена за 6-4, а Ноле разби ракетата си в корта.
Джокович наистина се намираше на прага на огромно постижение, което разклащаше дори хладнокръвието на световния №1. А Вавринка продължи да натиска и стигна до 15-40 още в първото подаване не сърбина, който се измъкна с две смели излизания на мрежата. Предимството постоянно прескачаше от едната до другата страна на мрежата, когато Стан отприщи бекхенда си и с два уинъра си осигури пробив на нула за 4-2. Швейцарецът заигра още по-агресивно и скоро си подпечата обрата от 0-1 до 2-1 сета с 6-3.
Стан малко наивно повярва, че може да "пребори" Ноле само със сурова мощ и си плати с пробив пасив и изоставане от 0-3 в четвъртия сет. Вавринка днес просто отказваше да се пречупи и не само, че изравни до 3-3, но се върна от 0-40, за да направи 4-4 и с нечовешка издръжливост в разиграванията размина световния №1 на мрежата за решителния пробив за 5-4.
Сервис геймът на швейцареца поднесе поредната драматична порция на зрителите, в която Вавринка пропиля мачпойнт, после спаси точка за 5-5 преди да вдигне победоносно ръце за една от най-великите победи в кариерата си. Ако за успеха му над Надал в Мелбърн през миналия сезон се твърди, че испанецът не е бил във върхова форма, то днес Стан пречупи най-добрия тенисист в света в най-добрата му форма.


 


Сходни връзки

ДЖОКОВИЧ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОЧАКА! ВАВРИНКА Е НОВИЯТ ВЛАСТЕЛИН НА РОЛАН ГАРОС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди