изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:14 EET
ПЕТ НЕОБЯСНИМИ СЛУЧКИ    
ЛюбопитноПЕТ НЕОБЯСНИМИ СЛУЧКИ


1. Ледената жена

Природата е способна на много неща, но е съвсем друго, когато човекът премине границата на нормалното. В Ленгби, Минесота била мразовита сутрин, когато един мъж се натъкнал на своята съседка, 19-годишната Джийн Хилиард, лежаща в снега. Цялото й тяло се било вкочанило от ниските температури през нощта.

Явно Джийн се опитвала да стигне до съседа си за помощ, след като колата й излязла от пътя. Когато тялото й било открито, тя веднага била откарана в местната болница, където състоянието й озадачило лекарите. Според една от сестрите Джийн била „толкова студена, че сякаш си отворил фризера“, а „лицето й бяло като платно, с бледо, мъртво изражение“. Джийн била и сериозно премръзнала, а никой от крайниците й не можел бъде сгънат или помръднат.

1

 

Лекарите направили всички възможно, но шансовете за Джийн били нулеви. Дори тя да дойдела обратно в съзнание, щяла да страда от сериозни мозъчни увреждания, а заради измръзването и двата й крака щели да бъдат ампутирани.

Семейството й се събрало и започнало да се моли, надявайки се на чудо. 2 часа по-късно Джин изпаднала в гърч и дошла в съзнание. Била напълно здрава, умствено и физически, макар и малко объркана. Дори краката й постепенно се оправили. 49 дни по-късно я изписали от болницата с леки белези и един ампутиран пръст.

2. Железният стълб в Делхи

Желязото се използва за всичко и навсякъде, но за съжаление не може да избяга от съдбата си и рано или късно се превръща в ръжда – с изключение на този феноменален стълб. Той е висок 7 метра и тежи повече от 6 тона, но най-забележителното е, че успява да избегне корозията вече 1600 години. Но как може нещо изработено от 98% желязо да издържи толкова дълго?

Днес учените са намерили отговора на този въпрос, но как древните хора са го научили преди толкова години все още никой не може да обясни.

2

 

3. Изчезналото езеро

През май 2007г, едно езеро в Патагония, Чили буквално изчезнало, оставяйки след себе си дълбока 30м яма, айсберги и суха почва. За последно геолозите видели езерото през май същата година и не забелязали нищо странно в него. Нещо обаче явно се случило, защото езерото не само изчезнало, но и реката, която го захранвала се била превърнала в малко поточе.

Според най-популярната теория, езерото вероятно е изчезнало в следствие на земетресение, макар такова да не е било засечено в региона. Междувременно, НЛО ентусиастите твърдят, че космически кораб е източил езерото.

3

 

4. Животни в камък

Има документирани случаи на жаби и други малки животни откривани затворени в твърд камък – живи. Понякога пък дървосекачи откриват множество жаби във вътрешността на отрязано дърво. Още по-странното е, че хората са откривали животни не само в естествени формации като камъни и дървета, но и в създадени от човека.

През 1976г строители от Тексас разбили бетон, който били излели преди година. За тяхно изумление, в бетона открили жива зелена костенурка. Как е успяла да оживее толкова време никой не знае.

 

5. Дони Декър

Получил прякора Момчето Дъжд през 1983г, Дони Декър бил на гости у приятел, когато изведнъж изпаднал в нещо като транс. Моменти по-късно, от тавана започнала да капе вода и мъгла изпълнила стаята. Приятелите му веднага извикали хазяина, които бил стъписан от видяното.

4

Известно време по-късно Дони бил в ресторант със свои познати, когато над главите им завалял дъжд. Собственикът на ресторанта веднага ги изгонил. След няколко години Дони попаднал в затвора заради дребна кражба и причинил истински хаос, когато в килията му завалял дъжд. След като ядосани съкилийници се оплакали, той обяснил, че можел да прави дъжб когато поиска и дори го демонстрирал на надзорника.

5

 

 

След като бил пуснат от затвора, Дони започнал работа в ресторант. Не е известно къде се намира в момента, нито каква е била причината за мистериозния дъжд. Колкото и налудничаво да звучи историята му, тя всъщност е подкрепена от десетина души, включително улегнали и уважавани полицаи, които се кълнат в истинността й.

По материали на Iskamdaznam.com

http://webnovinar.com

 


Сходни връзки

ПЕТ НЕОБЯСНИМИ СЛУЧКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди