изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:55 EET
ОСМИЯТ МЛАДЕЖКИ ОЛИМПИЙСКИ ФЕСТИВАЛ БЕ ОТКРИТ В АЛБЕНА    
СпортНад 500 млади спортни таланти присъстваха на тържественото откриване на традиционния летен младежки олимпийски фестивал в Албена. Всички те в продължение на два дни ще участват в проявата, организирана от Българския олимпийски комитет за осми пореден път под мотото "Да открием олимпийските надежди на България".

На церемонията присъстваха Здравка Йорданова, председател на Българска федерация за ветерани спортисти, председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов, които поднесоха приветствия към участниците и им пожелаха да достигнат олимпийските върхове.
Вчерашната програма включваше състезания по 7 вида спорт - футбол, лека атлетика, баскетбол, тенис на маса, плажен волейбол, плуване и плажна борба. Полуфиналите и финалите са в сряда, 10 юни, след което награждаването и връчването на призовете ще стане по време на тържественото закриване от 12.00 часа в Спортната зала на комплекса.
Целта на фестивала е да допринесе за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на Олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.
От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори на България, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях сега пътуват за Европейските игри в Баку 2015.
 


Сходни връзки

ОСМИЯТ МЛАДЕЖКИ ОЛИМПИЙСКИ ФЕСТИВАЛ БЕ ОТКРИТ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди