изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:04 EEST
Сменят Вежди с преврат?    
Новини Шефът на НДК Мирослав Боршош се е прицелил в стола на министъра на културата Вежди Рашидов, съобщава „Галерия”, като се позовава на близки до директора на двореца.

„Той развива активна дейност, откакто е назначен. За НДК започна да се говори всеки ден и Боршош си повярва, че може да оглави и културата”, споделят източници на изданието.

Факт е, че Боршош се развихри в НДК, привлече няколко известни имена от артистичните среди, направи театрални сцени и пусна елитарната постановка „Квартет” на Явор Гърдев в Зала 1. Всичко това обаче станало след крайно неразумно харчене на пари и в момента НДК бил пред фалит. Предишното ръководство, назначено от правителството на Пламен Орешарски, оставило по сметките около 6 милиона лева.

За няколко месеца Боршош успял да ги изхарчи, като заедно с това увеличил и разходите за администрация. Боршош назначил на работа почти всички служители от частната си фирма и увеличил и без това раздутия щат на НДК с около стотина души.

Боршош пилеел с лека ръка парите на двореца, за да спечели благоразположението на хората на изкуството, за да може да получи подкрепата им, когато настъпи моментът за битка за мястото на министър на културата.

Офанзивата срещу Рашидов започна още с формирането на кабинета, ескалира с изложбата в Лувъра и продължи в протеста на музикални и театрални дейци, които не са съгласни с реформата, която започна в предишния му мандат.

Сега Боршош е решил да яхне тази вълна и да убеди Борисов да смени Рашидов, за да няма протести.
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Сменят Вежди с преврат? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди