изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:28 EET
Corriere della Sera: САЩ са обезкуражени от отношението на Ватикана към Путин    
По света Ватиканът се стреми да не допусне студена война между САЩ и Русия, твърди италианският вестник Corriere della Sera.Изданието отбелязва, че държавният секретариат на Ватикана внимателно анализирал и положително оценил интервюто с Владимир Путин във вестник Corriere della Sera.

Както отбелязва изданието, в действителност Владимир Путин остава за Светия престол неизменен и ценен събеседник по въпросите на противопоставяне на ислямския тероризъм в Близкия изток и извън неговите предели.

Затова, пише вестникът, независимо от натиска от страна на САЩ, Киев и Европа, Ватиканът и досега отказва да излезе с критика против Русия по украинския въпрос.

Главата на Украинската гръко-католическа църква архиепископ Святослав Шевчук напразно се опитвал да убеди Светия престол да се обяви против Путин, пише изданието.

Според Corriere della Sera от другата страна на Атлантика гледат на международната стратегия на папа Франциск със смесено чувство от любопитство и недоумение. Американската дипломация препоръчала на Ватикана да не се доверява на Путин.

Както пише изданието, САЩ са обезпокоени от възможната пропаганда на Кремъл и препоръчала на Светия престол да се „страхува” от Путин. Аржентинския папа обаче винаги се е придържал към своята предпазливост и независима стратегия.

Ватиканът се стреми да не допусне новата хладна война между САЩ и Русия да блокира разведряването между католическия и православния свят, разкола на православието на про- и анти-Русия, защото това би довело до студена религиозна война, пише изданието.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Corriere della Sera: САЩ са обезкуражени от отношението на Ватикана към Путин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди