изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:53 EEST
ДНР: На границата сме на нова голяма война!    
По света Донбас се намира на границата на голяма война. Ситуацията може да се изостри за броени часове, обяви пълномощният представител на ДНР в контактната група по мирното уреждане на конфликта Денис Пушилин за РИА Новости.

„Ние сега се намираме на границата на голяма война. Нашият конфликт не е вътрешноукраински, той е част от ставащото в Сирия, Йемен, въстанието в Македония ... и може да доведе до много печални последствия. При нас обстановката може да се изостри за броени часове” – казал Пушилин в отговор на въпроса за вероятността да се възобновят пълномащабните бойни действия в Донбас. Само от реакцията на световната общност зависи дали ще бъдат спрени бойните действия.

На лице е усложняване на обстановката в размирния регион. Заместник-командващият на армията на ДНР Едуард Басурин съобщи, че тази нощ украинската армия 185 пъти е нарушавала режима на прекратяване на огъня, като са ранени трима опълченци и една жена. Днес в донецк е бил ранен и кореспондентът на Франс прес Алексадър Гаюк.

По данни на украинските силоваци в събота опълченците са нарушавали режима на примирието 109 пъти.

Международните наблюдатели обръщат малко внимание на това кой повече пъти е стрелял, защото когато едната страна открие огън, другата отговаря, за да не допусне атака. Обръща се обаче внимание на отговора на въпроса в римското правораздаване „Кому е изгодно?” Опълченците знаят, че времето работи за тях и не печелят от провокации. Украинските политици имат интерес от продължаване на конфликта, а армията им не се отказала от мисълта да си върне Донбас.

Сериозните коментатори се интересуват по-скоро от далекобойността и калибъра на използваните тежки оръжия с оглед дали са нарушени споразуменията от Минск, както и дали са обстрелвани граждански обекти.

Едуард Басурин оповести за Донецката новинарска агенция, че разузнаването на ДНР е установило преместена тежка техника от украинската армия към линията на разграничението. Три САУ (самоходни артилерийски установки) са открити в населения пункт Дзерджинск в района на мина „Торецкая” – вероятно 122 мм „Гвоздика”. Преди това наблюдатели от ОССЕ не намериха на мястото им изтеглени от фронтовата линия други тежки въоръжения.   http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ДНР: На границата сме на нова голяма война! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди