изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:13 EEST
РИЯ НАЙДЕНОВА – ГОСТ НА „ГОЛЯМОТО АЙЛЯШКО ЧЕТЕНЕ“    
Култура Рия Найденова ще е гост от 15 до 21 юни на „Голямото айляшко четене“, което се провежда в „Дионисиус“ в Албена. Рия Найденова е най-младият човек от екипа на Сиела, но с диплома от изключително престижно място. Нейните предложения са свързани и с работата ѝ, но тя е преди всичко човек, който умее да си отпочива качествено. Освен това Рия е и водещ редактор на книгата „Селата в България“, която вече е културен и социален феномен.

Предложенията й са: „Белканто“ – Ан Патчет, „Стъкленият похлупак“ – Силвия Плат, “Светлината, която не виждаме“ – Антъни Доер, „Дракула“ - Брам Стокър, „Кутия за птици“ - Джош Малерман, „Старият Марс“ – Джордж Р. Р. Мартин, Гарднър Дозоа, „Мордекай“ – Кирил Бонфилиоли, „Кралица на кошмара“ – Кендар Блейк, „Миг преди винаги“ – Джесика Редмерски, „Анархия на три морета“ – Йордан Свеженов.
Рия Найденова е родена в София. Завършила е Класическата гимназия. Бакалавър по Антична история от Оксфорд. Като малка си е представяла, че ще работи нещо с книги. В момента е един от тримата отговорни редактори за преводна литература на СИЕЛА. Не се ограничава в жанрове, колегите ѝ я пращат към детско-юношески романи. Тя е бебето на компанията, но ѝ харесва да расте.
За Рия няма по-голяма емоция от четенето, тя винаги е различна. Обожава горещ английски чай и всички свързани с него неща – сандвичи с краставички, топли шалове, дебели книги. НДТ
 


Сходни връзки

РИЯ НАЙДЕНОВА – ГОСТ НА „ГОЛЯМОТО АЙЛЯШКО ЧЕТЕНЕ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди