изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:02 EEST
Китай за първи път ще определя цената на златото    
КитайКитайска банка ще стане първата азиатска фирма в историята, присъединила се към групата западни институции, които определят цената на златото на британския пазар, пише британският вестник "Телеграф".

Банката на Китай е спечелила влизане в London Bullion Market Association (LBMA), която два пъти на ден определя фиксинга, на който ще се търгува златото. Той е широко използван от търговците, миньорите и потребителите.

Китай е най-големият производител и потребител на злато в света, но той никога не е играл основна роля в определянето на цената на златото. Включването на банката в търга трябва да позволи цената на златото да се отрази по-добре на търсенето и предлагането в Китай, който е основен пазар за благородния метал.

След скандала с манипулирането на индексите за междубанково кредитиране Libor и Euribor, в които се оказаха замесени служители на големи финансови институции, фиксингът започна да се определя електронно. поред икономистите това е по-прозрачен начин от вековният лондонски златен фиксинг.

При старата система, която беше въведена през 1919 г., банките просто се договаряха помежду си по телефона за цената всеки ден.

Останалите седем членове на LBMA са Barclays, Goldman Sachs, HSBC Bank, JPMorgan Chase London, Bank of Nova Scotia, Societe Generale and UBS.

Лондон е най-големият пазар в света за търговия със злато. Въпреки това Китай се опитва да създаде собствена бенчмарк система (за сравнение и оценка) за да съперничи на британската столица като основен център за търговия със злато.

Също така се смята, че правителството складира злато като част от плана за диверсификация на масивните резерви в чуждестранна валута. http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Китай за първи път ще определя цената на златото | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.79 секунди