изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:11 EEST
БЪЛГАРИЯ Я ЧАКАТ ОЩЕ ПО-ТРУДНИ ДНИ: Хамънд: ЕС удължава санкциите срещу Русия    
Европейски съюз

Съветът на ЕС на ниво външни министри днес ще удължи с шест месеца санкциите срещу Русия. Това обяви британският външен министър Филип Хамънд при пристигането си в Люксембург за срещата на външните министри от ЕС. "Очаквам разширението на санкциите срещу Русия с шест месеца, предвид трудната ситуация в Украйна", каза той.



По-рано световните агенции съобщиха новината, позовавайки се на американския секретар по външните работи Уилям Хейг. След поправка стана ясно, че информацията е от изказване на британския външен министър Филип Хамънд.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин обяви, че загубите на европейските потребители от санкциите срещу Русия могат да достигнат до 100 млрд. евро. Путин също така заяви, че стокооборотът между Русия и Европа е намалял с близо четвърт, докато със САЩ той е нараснал с 5,6%.

В същото време руският държавен глава заяви, че Москва не води агресивна политика и не претендира за статута на супердържава. "Не ми харесва това, че говорите за агресивен характер на нашето поведение. Вие не сте прави. Ние не действаме агресивно. Ние дълго време, може да се каже с десетилетия мълчахме и предлагахме всякакви елементи на сътрудничество, но постепенно нас ни изтласкваха и изтласкваха, притиснаха ги до такава черта, от която повече не можехме да отстъпваме", подчерта руският лидер и добави, че Москва е започнала "по-последователно и настойчиво да защитава интересите си". bgnes.com
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ Я ЧАКАТ ОЩЕ ПО-ТРУДНИ ДНИ: Хамънд: ЕС удължава санкциите срещу Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.36 секунди