изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:25 EEST
ТРЪГВАМЕ И СРЕЩУ ГЪРЦИЯ: РИА Новости: България пак се отказва от „Бургас – Александруполис“    
По светаПредставители на руското Министерство на енергетиката са обсъждали с българските си колеги възобновяването на проекта за строителство на петролопровода „Бургас – Александруполис“, предаде РИА Новости думите на министърът на енергетиката на Руската Федерация Александър Новак. Въпросът за строежа на петролопровода бил повдигнат преди няколко дни от гръцката страна, но българските представители са потвърдили отказа си от него, твърди агенцията.

София прекрати участието си в строителството през 2012 година, когато тогавашния министър на финансите на България Симеон Дянков заяви, че страната смята проекта за икономически неизгоден.

В край на миналата седмица вицепремиерът Томислав Дончев заяви пред журналисти: "Ако има някаква промяна на технически, икономически параметри, темата може да бъде обсъждана". И посочи, че без промяна на параметрите стар проект в изначалния му вид, за който и да говорим, няма основание да се обсъжда отново.

Подписването на меморандум между Русия и Гърция за строителството на газопровода „Турски поток“ предизвика недоволството на българските власти, съобщава от своя страна Regnum. По време на форума за сигурност Globsec, който се проведе в Братислава, външният министър на България Даниел Митов заявил, че София се е отказала от „Южен поток“, за да изпълни всички препоръки и изисквания на Брюксел.

Митов добавил, че страната до този момент не е получавала официален документ от Москва за прекратяването на проекта. Министърът изразил недоволството на българските власти, задавайки въпроса – как да обясни, че „Южен поток“ не е възможен за България, а „Турски поток“ е възможен за Гърция?
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ТРЪГВАМЕ И СРЕЩУ ГЪРЦИЯ: РИА Новости: България пак се отказва от „Бургас – Александруполис“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди