изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:37 EEST
СМЕШНИ РАЗНОГЛАСИЯ: Военният министър на САЩ: България ще приеме наши танкове на своя територия    
НовиниМинистър Ненчев: Посланикът на САЩ не ми предостави информация за броя и вида на техниката, която смятат да разполагат у нас


САЩ ще разположат танкове, артилерия и друга военна техника в Източна и Централна Европа. Това заяви американският министър на отбраната Аштън Картър в Талин, цитиран от Ройтерс.Той посочи, че България, Румъния, Полша и трите прибалтийски републики са дали съгласието си за разполагането на американска военна техника на тяхна територия. Целта е да се гарантира сигурността срещу евентуална руска заплаха.

Обемът на техниката, която ще се съхранява временно във всяка от страните, ще бъде достатъчен за осигуряването на рота от около 150 войници или батальон от около 750 военнослужещи. В страните ще бъдат разположени около 250 танка, артилерия и бойни машини на пехотата "Брадли".

По-голямата част от тази техника вече е на територията на Европа, посочват военни източници. От Москва изразиха несъгласие с решението и обявиха, че ще усилят войските си на западната граница поради наличието на американска военна силя в гранични държави.

До края на 2015 САЩ ще разположат в Европа над 1000 единици техника, включително неколкостотин единици бронетехника. Това съобщи допълнително постоянният представител на САЩ в НАТО Дъглас Лют, цитиран от РИА Новости.

„Що се касае до оборудването, част от оборудването вече е на място, но не знам каква. Целта е да разположим всичко до края на тази година. Смятам, че това може да са неколкостотин бронемашини, а също и три или четири пъти повече колесни машини, поддържащи машини. Става дума за над 1000 машини от различен тип, но само неколкостотин от тях са бронирани бойни машини. До края на годината разполагането на техниката в Европа трябва да бъде завършено“, каза Люк.

****************

Министърът на отбраната на Република България Николай Ненчев направи изявление пред пресцентъра на военното ведомство по повод на думите на министъра на отбраната на САЩ Аштън Картър. Днес в Талин той заяви, че България, Румъния, Полша и трите прибалтийски републики са дали съгласието си за разполагането на американска военна техника на тяхна територия. Ето изявлението на министър Ненчев:„Днес имах среща с посланика на САЩ Н. Пр. Марси Рийс по нейна молба, по време на която бях информиран, че предстои изявление на американската страна за разполагане на техника в няколко източноевропейски държави. В разговора ни обаче не беше предоставена друга информация и подробности за броя и вида на техниката. Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал.

Ако подобно искане постъпи, затова ще бъде уведомено както българското общество, така и останалите български институции. Едва тогава ще започне процедурата по приемане и съгласуване на предложението“.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

СМЕШНИ РАЗНОГЛАСИЯ: Военният министър на САЩ: България ще приеме наши танкове на своя територия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди