изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:12 EET
МОДЕРНИ РОБОТИ ПОМАГАТ НА ТУРИСТИ С УВРЕЖДАНИЯ В "ДВОРЕЦА"- БАЛЧИК    
НовиниЕдно от най-посещаваните места в България - Архитектурно-парков комплекс "Двореца" в Балчик, ще бъде достъпен все повече и за хората с увреждания.


Това ще стане, благодарение на одобрен проект към Агенция за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика. По него в Държавен културен институт "Културен център "Двореца" ще бъдат доставени два от най-съвременните верижни роботи - помощници за хора в инвалидни колички.
Единият е предназначен да обслужва посетителите в "Тихото гнездо" (личната вила на Кралица Мария де Единбург), а вторият ще бъде на разположение на всички желаещи да стигнат до едни от най-знаковите архитектурни културни паметници в комплекса -"НИМФЕУМ" и параклиса "Успение Богородично". Той ще дава възможност да бъдат разгледани и всички градини в най-ниската южна част от бившата лятна резиденция на Кралица Мария - "Английски двор", "Розариум", "Гетсиманска", както и всички останали забележителности,  оставащи до момента недостъпни за хората с увреждания заради спецификата в инженерното изграждане на цялостния  архитектурно - парков комплекс.
„Смятаме, че с тази стъпка ще отговорим по максималния добър начин на потребността за всеобща достъпност до това съхранено райско кътче от България за всеки един желаещ да го посети и лично да се докосне до своеобразната му идентичност“, посочват от ДКИ „Двореца“. Там вече разполагат със закупен със собствени средства верижен робот, който също дава възможност за достъп на хората с увреждания до немалка част от забележителностите в Архитектурно-парковия комплекс. Съоръжението обаче не е в състояние да помогне на нуждаещите се да разгледат сградите и паметниците на културата отвътре. НДТ


 


Сходни връзки

МОДЕРНИ РОБОТИ ПОМАГАТ НА ТУРИСТИ С УВРЕЖДАНИЯ В "ДВОРЕЦА"- БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди