изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:12 EET
Гърция отхвърли контрапредложението на кредиторите си    
Европейски съюзГърция е отхвърлила контрапредложението на кредиторите от ЕС и МВФ, представено в отговор на последния план за реформи на Атина, съобщи „Франс прес”, като се позова на източник от правителството на Гърция.

Смята се, че новите планове на ЕС и МВФ съдържат по-големи увеличения на ДДС и огромни съкращения в публичните разходи в сравнение с предложените от правителството на „Сириза”.

Според „Уолстрийт джърнъл” три са различията във вижданията между двете преговарящи страни. На първо място, не се приема от кредиотрите предложеното облагане на фирмите, както и пенсионната система. Третият пункт е свързан с размера на ДДС.

Гърция е предложила да облага компаниите в страната с 29% и да събира допълнителен данък от тези, които имат печалба от над 500 милиона евро в размер на 12%. Атина не е предложила и исканото от МВФ връщане на ДДС за гръцките острови, където са съсредоточени голяма част от туристическите обекти, в това число хотели и ресторанти.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Гърция отхвърли контрапредложението на кредиторите си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди