изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:28 EEST
Гърция си поиска 9 милиарда от Германия заради Първата световна война    
Европейски съюзГлавното финансово управление на Гърция оцени на 9 милиарда евро германския дълг към Атина за щетите, нанесени на страната в годините на Първата световна война; данните бяха обнародвани пред парламентарната комисия по установяване на размера на германските репарации, съобщава Атинската новинарска агенция.

Преди това хазната изчисляваше размера на репарациите за Втората световна война. Според архивните данни, дългът на Германия след Първата световна война се оценява на 486 милиона евро, или по сегашни цени на 9 милиарда евро, съобщи представител на специалната работна група на хазната.

От сумата на Гърция вече са изплатени само 1.5%, защото Германия е престанала да плаща след конференцията в Лозана, където решенията са били взимани от „великите държави”.

Гърция обаче не е подписвала решенията и смята, че нейните претенции са в сила. Говорейки за дълговете в полза на физическите лица, представителят на гръцката хазна съобщи, че на тях им е изплатено 47 милиона марки от 120-те милиона, утвърдени за щетите по цени от 1952 година.

Президентът на Асоциацията на потомците на жертвите на Холокоста Мариос Сусис в хода на заседанието заяви, че за Холкоста носи обща отговорност Германия, а не само нацистите. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Гърция си поиска 9 милиарда от Германия заради Първата световна война | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Гърция си поиска 9 милиарда от Германия заради Първата световна война
Автор: Anonymous да 2015-06-26 @ 07:26 EEST
А РИМ колко им дължи?
Гърция си поиска 9 милиарда от Германия заради Първата световна война
Автор: Anonymous да 2015-06-27 @ 10:39 EEST
Абе да им дават три-четири острова и да си играят сертакито... Те тия острови като станат германски, хората там ще имат полза. :)))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди