изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:50 EEST
Главорезът от атентата във Франция е Ясин Сахи – салафит с три деца    
По светаИзвестна е самоличността на атентатора, който нападна завод в близост до френския град Лион. Името му е Ясин Сахи и е баща на три деца. Информацията беше оповестена от вътрешния министър Бернар Казньов.

Сахи е известен на служите за борба с тероризма. Неговото досие е открито още през 2006 година. Тогава той е набелязан като опасен за държавата и е записано, че трябва да бъде наблюдаван. През 2008 година досието не е подновено, което значи, че той вече не е считан за опасен. По думите на Казньов, Сахи е имал връзка със салафитското движение.

 Френският президент Франсоа Оланд също каза, че нападателят е установен. Предполага се, че е имал съучастник. Според местните медии, обаче, не изглежда полицията да преследва втори човек в района около фабриката.

„Има емоция, но емоцията не може да бъде единственият отговор. Имаме нужда от действие и обсъждане. Не трябва да отстъпваме пред страха. Намерението без съмнение е било да се причини експлозия. Това е терористична атака”, заяви Оланд от Брюксел.

Оланд потвърди известните до момента факти – че един мъж е карал автомобил в района на завода, а вероятно втори му е помагал. Колата се врязала в газови контейнери, които избухнали. Шофьорът е слязъл и опитал сам да отвори един от резервоарите, когато бил арестуван. Един мъж е загинал при взрива, а втори е открит обезглавен край оградата на една от сградите. На главата му, набучена на оградата, е изписан текст на арабски език. В специално обръщение към нацията той изрази съболезнования на близките на загиналите.

Както БЛИЦ съобщи, експлозия избухна във фабрика за промишлени газове, намираща се на около 25 км от град Лион. Един човек е загинал при взрива, а друг е намерен обезглавен. Ранените са най-малко 10.

Извършителят, който обявил, че принадлежи към „Ислямска държава”, е взривил няколко газови контейнера.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Главорезът от атентата във Франция е Ясин Сахи – салафит с три деца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди