изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:07 EET
С УНИКАЛНА ТЕХНИКА РАЗПОЛАГА „МЕДИКА АЛБЕНА“    
Туризъм С уникална техника разполага медицинският център „Медика Албена“. Той е един от първите в България, който предлага гуна терапия. Сред новите методи е и осцилацията, интерес предизвиква и кислородната капсула.

„Медика Албена“ е най-големият комплексен медицински спа и уелнес център в България, eдинствен на територията на курорт "Албена"  и един от най-добрите медицински спа и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море. Модерно оборудван той е разположен на два етажа с площ около 2500 км2 и разполага с балнеологична и поликлинична част. Центърът се обслужва от близо  40 човека: лекари ( специалисти по физиотерапия, по мануална лазертерапия), рехабилитатори и кинезитерапевти, фитотерапевти, медицински козметици и медицински сестри и информатори, които отлично владеят руски, английски, френски и немски. От услугите му дневно се възползват по 150 души, съобщи изпълнителният му директор д-р Ивайло Христов.
Един от новите методи, които центърът предлага, е осцилацията. Тя е иновативен, патентован принцип на терапия, чийто ефект е базиран на електрическото поле. Поради много си качества и възможности, терапията е приложима в различни сфери на медицина и естетичните процедури. Тя влияе на самите тъкани в дълбочина, което прави метода изключително приятна и несравнима алтернатива за лечение на скорошни травми, следоперативни, при остра болка и в области с отворени рани, както и в естетичната медицина - за лифтинг на лице и тяло. Осигурява по-бързо възстановяване след тренировка, травматични наранявания, увреждания от претоварване и операции, за мускулни болки, навяхвания, възпаления, отоци и рани. Методът, приложен при хронични състояния, подпомага преодоляването на фиброзата и цикатриксите, намалява двигателните дефицити, предизвикани от мускулни спазми, артрити, артрози. В спорта е ненадминат помощник срещу травми от различно естество – мускулни, сухожилни и ставни. От малко повече от месец центърът използва апарата, но вече търси възможност да закупи още един, за да удовлетвори големия интерес, обясни д-р Ивайло Христов.
Друг хит е Guna – колагенова терапия, която е много полезна за артрозни заболявания. При нея се вкарва колаген в ставите. В цяла Испания има три апарата за е Guna терапия, а в центъра на Албена вече има два апарата. Става въпрос за инструментален метод за въвеждане на ампули с пречистен колаген и натурални спомагателни субстанции, чрез пулсиращи, модулирани електромагнитни вълни, без загряващ ефект. Ефектите от процедурата са намаляване видимите признаци на състаряване на кожата, намаляване появата на бръчки и овлажняване на състарената кожа. Медицинската процедура е иновативен, високоефективен подход на физиорегулативната медицина, базиран на законите на хомеопатията, за профилактика и лечение на костно-ставната и миофасциалната патология. Той подпомага естественото възстановяване на ставния хрущял, сухожилия и връзки, подобрява стаената подвижност, укрепва околоставните тъкани и мускули, намалява локалната болка и болката при движение.
Голям интерес предизвиква и кислородната капсула. Системата Alpha Led Oxy Spa представлява истинска лаборатория за красота и "Кислородна терапия" за уникално СПА изживяване. Предлага ефективен баланс между оптимално телесно тегло и красота, подобрява общото състояние на тялото, спомага за релакса  и предоставя превантивни здравни грижи. Капсулата е свързана с генератор на кислород,който може да се използва за подаване на кислород към цялото тяло или само към лицето. Кислородната капсула ускорява възстановяване след травми, успокоява състояния в следствие на стресови разстройства, подпомага оздравяването чрез енергийния резерв на тялото, изгаря калории, равняващи се на изгорените при бърз ход, почиства и детоксикира тялото, понижава апетита, подобрява ефективността на сърдечно - съдовата система, повишава жизнената енергия, подобрява метаболизма, спомага за намаляване на телесното тегло и на целулита. Традиционната "body wrap" терапия се възражда в наши дни и намира приложение за ремоделиране на тялото, елиминиране на токсини, подобряване на метаболизма, почиатване и подмладяване текстурата на кожата. Процедурата стимулира тялото по естествен път да изхвърли натрупани токсини, мазнини и лимфни течности.
 Центърът предлага още кавитация или неинвазивна липосукция.
Намаляването на теглото посредством кавитация е ефективен медицински метод за премахване на мастните депа без хирургическа намеса. Ефектът се постига чрез синхронизирана работа на нискочестотни ултразвукови вълни, гарантирайки по такъв начин съхранение целостта на другите тъкани. Може да се използва за - лечение на целулит, намаляване обема на мастната тъкан и корекции на дефекти след операция за липосукция. КРИОТЕРАПИЯта е неинвазивна мезотерапия и е един от най-ефективните методи за третиране, както в медицината, така и в козметиката. Прилага се като терапия на кожни заболявания и козметични недостатъци (акне, себорея, псориазис, брадавици, отпусната кожа, бръчки, целулит и др.) Използва се за лифтинг на лице, шия и деколте, дехидратирана и суха кожа – подобреване на влагозадържащите способности на кожата, подобряване на усвояването на кислород, подобрява микроциркулацията и обменните процеси, намалява отлагането на мазнини, стяга и изглажда кожата, подобрява клетъчната пропускливост и по-дълбоко проникване на активните продукти.  НДТ


 


Сходни връзки

С УНИКАЛНА ТЕХНИКА РАЗПОЛАГА „МЕДИКА АЛБЕНА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди