изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:05 EEST
ФЕТЕЛ С ГРАНДИОЗНО ШОУ НА "ХУНГАРОРИНГ"    
Спорт Пред хиляди фенове Себастиан Фетел -  четирикратният световен шампион във Формула 1 и настоящ пилот на Ферари, направи зрелищно шоу на пистата "Хунгароринг" край Будапеща с F2012 болид на Скудерия. За първи път германецът кара болид легендарният италиански отбор на унгарската писта. Tой ще се завърне отново там след точно един месец, за да се състезава в тазгодишната надпревара за Гран При на Унгария. Фетел направи много обиколки за радост на над 1500 служители на Shell, клиенти на Ferrari и феновете по трибуните.

 Shell България даде възможност на 100 от най-добрите и изявени служители в търговските комплекси Shell в България да станат част от това незабравимо преживяване. Този уикенд по време на Ferrari Racing Days се проведоха многобройни дейности от програмата Ferrari Corse Clienti, включително и третият кръг на Ferrari Challenge Europe.
Най-вълнуващият момент настъпи, когато  Фетел излезе на пистата с F2012 болиад на Ферари, зареден със състезателното гориво Shell V-Power и маслата Shell Helix Ultra c технология PurePlus. Новата звезда на Скудерия бе в центъра на вниманието през целия ден. Той отговаряше на журналистически въпроси, взе участие във фотосесия и се срещна с VIP гостите на Shell, някои от които имаха възможността да се повозят до него в най-вълнуващата обиколка на живота си във Ferrari F12berlinetta.
"Много се забавлявах на пистата днес и беше страхотно да видя толкова много фенове. Не се случва често да пилотирам болид от Формула 1 просто за удоволствие и да мога да представя нещо различно на феновете. Радвам се, че имах възможност да даря гостите на Shell с незабравимо преживяване на пистата и да им благодаря, защото горивата и маслата, разработени от Shell, са тези, които дават мощността на моя SF15-T на пистата", сподели впечатленията си Фетел.
Връзката на Shell с Енцо Ферари започва още през 30-те години на миналия век. Shell става един от първите технически партньори на Scuderia Ferrari и задвижва екипа до първата победа във Формула 1 с Ferrari 375 F1 на Силвърстоун през 1951 г. Shell споделя със Scuderia Ferrari едно от най-успешните технически партньорства в историята на Формула 1. Те си партнират през повече от половината проведени някога състезания и успяват да спечелят заедно 12 шампионата за пилоти и 10 титли при конструкторите. Тяхната дългогодишна история поставя основата за едно от най-перспективните сътрудничества в съвременния моторен спорт.


 


Сходни връзки

ФЕТЕЛ С ГРАНДИОЗНО ШОУ НА "ХУНГАРОРИНГ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди