изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:45 EEST
ОБЯВЕНА Е ПОРЪЧКАТА ЗА ИНЖЕНЕРИНГ НА БЛОКОВЕТЕ В ТЕРВЕЛ    
ИкономикаНа 30 юни община Тервел обяви поръчка, чрез която се търсят изпълнители, желаещи да направят технически проект, да изпълнят всички строителни работи и да упражняват авторски надзор по време на строителството за двата жилищни блока в Тервел, които получиха финансиране по националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. От участниците се изисква да представят оферти само за по един от двата блока.

Критериите за допустимост са съобразени с предмета и сложността на поръчката. Желаещите да участват трябва да докажат, че през последните пет години са изпълнили най-малко два обекта за прилагане на енергоефективни мерки (топлоизолации и ПВЦ/алуминиеви дограми), че разполагат с екип от проектанти по всички проектни части за обновяване на сградите, че имат на разположение технически лица за ръководство на строежа, за контрол на качеството на материалите и за контрол върху здравословните и безопасни условия за труд. От участниците се изисква още да са сертифицирани по системите за управление на качеството и опазване на околната среда, както и да са вписани в централния професионален регистър на строителя за първа група, трета категория строежи – тази, която се отнася за двата жилищни блока.
Поръчката е комплектована с детайлни технически спецификации, неразделна част от които са изготвените по време на Фаза 1 на програмата технически паспорти, технически и конструктивни обследвания, доклади за енергийни обследвания и сертификати за енергийните характеристики. Техническите спецификации обхващат още изисквания на МРРБ за изпълнение на дейностите по програмата, както и технически  изисквания към влаганите материали. Възложителят е предвидил изискване към изпълнителите на инженеринга да представят пред представител на собствениците и пред общината за одобрение мостри от всички основни материали, които ще бъдат влагани в обекта. Работата на обектите ще се приема от избран от Община Тервел инвеститорски контрол и ще се контролира от строителен надзор – също избран с обществена поръчка. Третата страна, която ще приема работата на проектантите и строителите е лицето, което са упълномощили собствениците на своите общи събрания.
Прогнозната стойност на дейностите за двата блока е 796 320 лв. без ДДС, в т.ч.468 720 лв. без ДДС за Обособена позиция 1 и 327 600 лв. без ДДС за Обособена позиция 2.
Критерият за оценка включва три показателя: Цена за изпълнение, срок за изпълнение и гаранционен срок за изпълнените строителни работи. С оглед на недопускане на нелоялна конкуренция между участниците  възложителят е лимитирал стойностите на показателите срок за изпълнение и гаранционен срок в диапазони, които съответстват на конюнктурата на този тип строителство.
В прогнозната стойност на обществената поръчка са калкулирани както стойността за изпълнение на енергоефективни мерки, така и стойността на съпътстващите ги СМР, също и стойността на СМР за удължаване на жизнения цикъл на сградите. Включени са още суми за 10 % непредвидени СМР и такива за изготвяне на технически проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството.Избраните изпълнители ще имат право на две плащания по време на изпълнение на договорите си – първо плащане при достигане на обем от 50 % изпълнено строителство и второ – окончателно плащане.
Документи на желаещи се приемат всеки работен ден, до 29 юли включително. Офертите на желаещите да участват в санирането на блоковете ще бъдат отворени на 30 юли т. г. от 14 часа в община Тервел.
Документацията за поръчката е достъпна на електронната страница на община Тервел, в „Профил на купувача”, с линк към електронното досие на възлагането. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЯВЕНА Е ПОРЪЧКАТА ЗА ИНЖЕНЕРИНГ НА БЛОКОВЕТЕ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди