изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:14 EEST
ЧЕХ ВЕЧЕ Е ИГРАЧ НА АРСЕНАЛ    
Спорт

Трансферът на Петер Чех от Челси в Арсенал официално е факт, потвърдиха и двата клуба. Самият страж, който още в петък премина медицински прегледи, също анонсира в "Инстаграм", че е подписал своя договор с клуба от "Емиратс". Според медиите на Острова "топчиите" ще платят на Челси около 11 милиона паунда. Контрактът е "дългосрочен", като от Арсенал не разкриват каква е неговата продължителност. Предполага се, че споразумението е за четири години, а Чех ще получава по 100 000 паунда седмично.



За 11 години на "Стамфорд Бридж" Чех изигра над 400 мача. Той е вратарят с най-много чисти мрежи за един клуб в историята на Премиър лийг - 168.
Най-вероятно официалният дебют на Чех за Арсенал ще бъде именно срещу бившия му клуб Челси в двубоя за Къмюнити Шийлд на 2 август. "Петер Чех е играч, когото харесвам от много дълго време, и съм изключително щастлив, че той реши да се присъедини към нас. През всичките тези сезони Петер доказа, че е един от най-изтъкнатите вратари в света, така че ще бъде страхотно попълнение за нашия състав", заяви мениджърът на Арсенал Арсен Венгер. "Изключително развълнуван съм от трансфера си в Арсенал и нямам търпение да се присъединя към новите си съотборници за предсезонната подготовка. Имам същото отношение към футбола, същата мотивация и същия глад за успехи, каквито имах и в началото на своята кариера. След като говорих с Арсен Венгер за неговите амбиции и  плановете му за моята роля в отбора, решението бе ясно", добави Чех, който написа и специално прощално писмо до феновете на Челси, в което им благодари за подкрепата през всичките години.

 

 


Сходни връзки

ЧЕХ ВЕЧЕ Е ИГРАЧ НА АРСЕНАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди