изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:36 EEST
Става страшно! Рейнджъри от Легиона излизат на лов за Ембака    
Новини “За Ембака е по-безопасно в затвора, отколкото навън, ако го намерят легионерите”, казва пред в. “168 часа” ефрейтор Никола Пеев, ветеран от френския Чуждестранен легион. Николай Чивиев, негов боен другар, бе убит при спречкване с Емил Първанов по прякор Ембака на автомагистрала “Струма” на 26 юни.

Чивиев работи като охранител на строящия се Лот 4 от магистралата. Назначен е от братовчед си Методи Бачев, също ветеран от легиона, във фирмата “Агромах”, която строи участъка.

Работният ден на Чивиев вече привършва и той излиза в отпуск. На другия ден е планирал да замине с приятелката си на почивка в Испания и там да й предложи брак.

Но вижда как от разклона за село Левуново по още незавършеното трасе навлиза черният сеат на Ембака, известен побойник от Сандански. Чивиев вдига стоп палка, но колата не спира.

След стотина метра охранителят я настига и между двамата мъже започва разпра. Разярен, Ембака се нахвърля на Чивиев и го удря с камък по главата.

Десислава - жената на Ембака и детето му, гледат случващото се от автомобила. Чивиев е откаран в болница, Ембака го придружава, но там разбира, че мъжът е починал от удара с камъка.

Оттогава Първанов е в неизвестност и се издирва от полицията. Жена му Десислава бе задържана за 24 часа и след това освободена.
Освен полицията обаче и 15 легионери са по дирите на Ембака. Това са българите, с които Чивиев е служил в един полк в легиона. “По същото време в целия Чуждестванен легион имаше поне 60-70 души от България”, пресметна Тодор Нешев, който е воювал 5 години под френското знаме.

“Нямам представа къде се намира Първанов”, каза преди дни пред БЛИЦ адвокатът на беглеца Росен Недин.


Той вече многократно е защитавал своя клиент. “Предишните дела, които съм водил на Емил Първанов, не са били за тежки престъпления. Никое от тях не е завършило с ефективна присъда. Получавал е условна, пробация и глоба. Съден е за нарушение на Закона за движение по пътищата, вещно укривателство и др. По едно време почна да пуска жалби срещу 24-часовите задържания, които се практикуваха почти като профилактика. Но не е спирал да работи. Занимавал се е със земеделие, животновъдство Като цяло е работлив човек", разказа адвокат Недин.

Според него три са основните версии за убийството: неизбежна отбрана, превишаване на неизбежната отбрана или действие в състояние на афект.

Адвокатът обаче премълчава, че срещу Ембака е имало разследване за убийство. В Сандански името му се свързва и с наркотрафик. Но е вярно, че така и не е попадал зад решетките.

Още през 2008 г. Ембака е основният заподозрян за убийството на един от подземните босове на Сандански - 33-годишния Георги Вранчев-Вранчо. Двамата са били смъртни врагове от години. По случая обаче не са събрани достатъчно доказателства и обвиненията отпадат.
През 2012 г. пък Ембака е задържан за опит да проникне в двора на полицейското управление в Сандански и да открадне прибрани на склад контрабандни цигари.

Тъй като е издирван и преди да убие Чивиев, няколко пъти е сменял фамилията си. Последния път взема тази на жена си и става Първанов.

Този път обаче Ембака посяга на човек, зад когото стоят едни от най-добре подготвените воини в света - рейнджърите от Френския чуждестранен легион.

“Николай Чивиев е служил в пехотата на Легиона - разказва ефрейтор Пеев. Остана на редовна служба и изкара 17 години, докато аз бях там 6 години и след това тръгнах по други пътища. Последно Чивиев беше шофьор на командира на поделението. Служил е в Джибути и Гвиана във втори пехотински полк.”  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Става страшно! Рейнджъри от Легиона излизат на лов за Ембака | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди