изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:51 EEST
ШВЕЦИЯ Е НОВИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ЗА МЛАДЕЖИ    
СпортШвеция е новият европейски шампион по футбол за младежи до 21 години. На финала в Прага младите скандинавци триумфираха след изпълнение на дузпи над връстниците си от Португалия. Редовното време и продълженията завършиха без отбелязан гол.

При наказателните удари шведите се наложиха с 4:3, като решителната дузпа отбеляза Виктор Нилсон-Линделоф. Вратарят на скандинавците Патрик Карглен спаси последвалия удар на Уилям Карвальо и така направи тима си европейски шампион. Двата отбора бяха в една група, а в мача помежду си от груповата фаза завършиха 1:1.
Отборите предложиха зрелищен мач, като иберийците бяха по-активният отбор на терена, но нападателите на треньора Руи Жорже нямаха ден, като илюстрация за това са трите греди, които удариха. В последните 15 минути силите на португалците свършиха и напрежението се пренесе пред вратата на Жозе Са. В крайна сметка до попадение не се стигна, а в продълженията двата тима играха предпазливо и така се стигна до рулетката на дузпите.
За Швеция това е първа европейска титла, която идва от втори опит след 1992 г., когато шампион стана Италия след 2:1 на финала.
По пътя си до финала Швеция записа победа над Италия с 2:1 в груповата фаза, загуби от Англия с 0:1 и завърши 1:1 с Португалия. В 1/2-финала пък съкруши Дания с 4:1. Португалците пък победиха Англия с 1:0, завършиха 0:0 с Италия, а в 1/2-финала унижиха Германия с 5:0.


 


Сходни връзки

ШВЕЦИЯ Е НОВИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ЗА МЛАДЕЖИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди