изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-27 @ 07:31 EEST
ТЪРЖЕСТВЕН БЛАГОДАРСТВЕН МОЛЕБЕН ЗА ДОБРОТАТА    
ОбществоВ неделя на обяд в храм "Света Троица" по инициатива на наши съграждани, които пострадаха от потопа миналата година ще бъде отслужен тържествен благодарствен молебен. Това е написала Димитричка Бербенкова, която помни доброволците. В създадената група в социалната мрежа Бербенкова се обръща с покана към всички пострадали от потопа, както и към всички, които са помагали под една или друга форма да вземат участие в молебена за здраве и благополучие на всички граждани и благословия над Добрич. Ето и целият пост на Бербенкова:
PN 195-14 15.07.2014 С. СТЕФАНОВО7 Незапомнен ураганен вятър е вилнял в село Стефаново и е нанесъл много щети. Скоростта му е била над 70 километра в час, категоричен е кметът Марин Хаджийски. Според него, такава буря в селото не е имало поне от 40 години.PN 162-14 24.06.2014 ДОБРИЧ: Потопът от 19.06.2014 - супермаркет Албена / хотел Гергана Снимка Боян БанковСело Батово в библейски потоп 407 Снимка Роси Петрова

"Поклон пред вас и Бог да ви пази! Една година измина от злокобната нощна 19.06.2014 г. когато с дива ярост, със зловещ грохот неочаквана жестока сила се нахвърли върху нас. Зла сила, която никой от нас не беше готов да посрещне. Злото - жестоко, безмилостно и безразлично - вървеше и помиташе по пътя си къщите ни, имуществото ни, събирано с години, унищожи и обезсмисли целия ни живот.
Потоп!
Страх, отчаяние, безнадеждност завладя хората.
Потоп!
Цяла година вече тази дума кънти в главите ни, разкъсва душите ни, руши здравето ни. Цяла година безсънни нощи и страх да не се повтори злото.Цяла година на безнадеждност и отчаяние, защото в страната ни има много безстопанствени язовири, други са лошо стопанисвани и може да се повтори 19 юни.
Ние всички знаем, че в бедите сме сами. И не съвсем...
Има и хора, които мислят и действат като истински християни и Велики Българи - хората, които веднага се включиха да помагат - доброволците от гр. Добрич и страната. Истинските хора на България. Деца, ученици, студенти, учители, анонимни дарители - цветът на нацията. Съхранили в себе си великите човешки ценности - доброта, любов, щедрост, съчувствие. Те влязоха неканени тихо в домовете ни и ги чистеха от вонящата смрад. Помагаха ни да преодолеем по-леко бедата, бяха до нас, подадоха ни ръка.
Благодаря Ви, деца!
Благодаря и на Вашите родители, че Ви има и сте сред нас!
Оставихте в душите ни да гори едно малко пламъче на надеждата, че България ще я има.
Благодаря на Господ Бог, че е дарил България с такива деца!
Благодаря на Господ Бог за хората, които в този момент не пожалиха време и средства, не мислиха за себе си, а бяха навсякъде и по всяко време да помагат.
Поклон пред Вас и Бог да Ви пази!". НДТ
 


Сходни връзки

ТЪРЖЕСТВЕН БЛАГОДАРСТВЕН МОЛЕБЕН ЗА ДОБРОТАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди