изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:21 EET
И румънците разбраха: Антируската реторика води към катастрофа    
По светаРумъния се опитва да избегне ескалацията в напрежението на отношенията с Русия, заявил президентът на страната Клаус Йоханис, цитиран от агенция Блумбърг. „Важно е са се намери път за диалог” – заявил румънският лидер и призовал съюзниците си от НАТО да намалят градуса на конфронтацията с Москва.

Смекчаването на антируската реторика на румънския лидер свидетелства, че европейците започват да осъзнават – конфронтацията с Русия може да доведе до катастрофа – счита заместник-директорът на Таврическия информационно-аналитичен център Сергей Ермаков. Според него европейците, и в частност румънците, започват да се отнасят по-прагматично към политическата ситуация в света.

Той припомня как при встъпването си в длъжност Йоханис правеше твърди изявления, че НАТО трябва да се укрепва на румънска територия. Букурещ бе сред първите подкрепи антируските санкции.

„Европейците започват да се колебаят. Обръщат повече внимание на националните си интереси, които може да се различават от натовската стандартна реторика, която сега често чуваме. Създава се ситуация, когато западните и особено източноевропейските страни започват по-прагматично да подхождат към бъдещото развитие на политическата ситуация в света и в Европа. Те разбират, че антируската реторика води не просто до безизходица, тя води до глобална катастрофа” – твърди Ермаков.

В същото време румънският президент заема твърда пронатовска позиция. „От друга страна Йоханис се страхува, че отношенията с Москва може дотолкова да се влошат, че да се прекрати всякаква външна търговия в Русия, което заплашва с много сериозни загуби за Румъния” – обобщава експертът. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

И румънците разбраха: Антируската реторика води към катастрофа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди