изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:57 EET
ДВА ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОННИ ЦЕНТЪРА СА ИЗГРАДЕНИ В КРУШАРСКО    
ТуризъмДва туристически информационни центъра бяха изградени в селата Крушари и Коритен“ по проект, финансиран от Стратегията за местно развитие на МИГ Тервел – Крушари.

Центровете са в сградите на народните читалища в тези населени места. Те са оборудвани с информационни и библиотечни материали, свързани с историята, етнографията, културата и природата на този край.Предвижда се те да предоставят пълна и подробна информация за културно-историческото наследство и възможностите за туризъм в общината. Основната цел е да се насърчи опазването и валоризирането на културно-историческото наследство и природното богатство на община Крушари чрез подпомагане развитието на интегриран туристически продукт.Цели се популяризиране на културно-историческо наследство и природните забележителности в община Крушари. Направено е изследване на местните общности, разделено в три тематични модула „Етнография”, „История” и „Природа”, като резултатите от него са послужили за издаването на сборник-албум „Крушари -  кръстопът на история и култура”, който предстои да стане факт. Специално място сред уникалните забележителности на общината е римската крепост „Залдапа”, където миналото лято археолозите откриха внушителна по своите размери раннохристиянска епископска базилика.
В рамките на проекта са създадени и два 10-минутни филма, които разказват за миналото и настоящето на община Крушари. Във филмите са показани красивите местности по каньона на Суха река, където могат да се видят десетки скални манастири, богатото биоразнообразие и защитените територии, местността „Текето” край с. Александрия и манастирът „Свети Илия”, където всяка година на Илинден се провежда фолклорен събор.
Стойността на проекта е 53 800 лева, той се изпълнява с финансовата подкрепа на Програмата за развитие на селските райони чрез МИГ Тервел - Крушари. НДТ


 


Сходни връзки

ДВА ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОННИ ЦЕНТЪРА СА ИЗГРАДЕНИ В КРУШАРСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди