изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:26 EET
Американец изхвърлил тялото на мъртва българска девойка!    
По света18-годишната българка Мила Костадинова от Ню Джърси, която изчезна преди година, е открита мъртва, научи ексклузивно човек на „ШОУ” в САЩ. Детективите от Берген Каунти намериха останките на момичето в предградието на Ню Йорк – Алпайн. Официално прокуратурата съобщи, че Мила е починала от свръхдоза на 2 юни 2014 г. в дома на своя приятел Антъни Фрией. Вместо да се обади на полицията за нещастието обаче, той укрил тялото и го изхвърлил край скалите в парк Палисейдс.

За последно българката е забелязана на 2 юни 2014 г. в къщата на Фрией в Крескил, Ню Джърси. Няколко дни преди да изчезне, Мила Костадинова избягала от къщи и нощувала по приятели. 19-годишният Антъни е арестуван на 17 юни, след като полицията откри останките на нашенката. Срещу него са повдигнати обвинения, че не е съобщил за смъртта на българката, че е укривал важни доказателства и е осквернил останките й.

Американският тийнейджър скрил от майка си, че Мила ще остане да пренощува при него в стаята му. Младежът пледира, че е невинен. Той не успя да събере гаранцията, определена му от съда в размер на 50 000 долара и остана в затвора на Берген Каунти.

След щателно разследване полицаите в САЩ, които работят по случая, успяха да разберат

как са минали последните дни и часове от живота на починалата от свръхдоза българка

Фрией и Мила отиват в градчето Патерсън, за да си купят дрога – хероин, и се прибират. Момчето се събужда в 3 часа през нощта и разбира, че приятелката му лежи мъртва от свръхдоза. Според адвоката му Албърт Уонш по това време Фрией, който също се намирал под влиянието на наркотика, изпаднал в паника. По този начин той взел нелогичното решение – вместо да се обади в полицията, укрил тялото и няколко часа след това се освободил от него, като го изхвърлил в парка. Същия ден семейството на Мила Костадинова подава сигнал в полицията, че тя е изчезнала. Близо година фамилията на младата жена се надява момичето да се обади от някъде или да се върне вкъщи. Тя изчезва безследно и въпреки публичната кампания, която водят българските емигранти зад граница, от нея няма ни вест, ни кост. Мила напуска дома си след скандал със своя баща, затова неразбирателство с него се разглежда дълго време като основна причина за изчезването й. Момичето живее дотогава с родителя си, но пък поддържа много близки отношения с майка си и своя брат Сава. Двамата тогава потвърждават пред униформените служители на реда, че Мила не би си тръгнала, без да ги информира къде ще отиде. “В момента

ни е останала единствено надеждата, защото тя умира последна

Надявам се, че сестра ми е добре, че е жива, но просто е решила да не говори с нас, но тази версия за мен е малко вероятна“, написа в мрежата веднага след изчезването на Мила брат й. Ангажираните служби, които разследваха какво се е случило с Костадинова, не разгласиха официално различните версии, върху които работят. Все пак те обявиха единствено, че не изключват тя да е имала вземане-даване с хора, които разпространяват или търгуват с наркотици. Детектив Люк Тотън от полицията в Дюмонт тогава разясни, че все пак подобен сценарий е малко вероятен. Според него основната следа за изчезването на българката е нейният профил в Туитър. В последните си постове в социалната мрежа тийнейджерката пише – „Депресирана съм“, „Ейми Уаинхаус, цигари и „Орео“ с тагове „бездомна“ и „нощуване в нечий дом“. Това са само част от „сламките”, за които се ловят по време на разследването офицерите, занимаващи се със случая. За роднините на Мила е странно, че преди да изчезне, тя никога не се е разделяла с мобилния си телефон, но той е изключен от 2 юни. От същата дата тя не е поствала нищо нито в профила си във Фейсбук, нито в Туитър, а никой от приятелите й не знае нищо за нея. Със сигурност е установено, че на 30 май Мила Костадинова напуска дома си и отива при приятели.

„Беше сърдита на баща ми, реши да си тръгне от дома ни. Тя е на 18 години и никой не можеше да я спре, макар че опитахме“, разказва веднага след изчезването й нейният брат. Преди да си тръгне, Сава й предложил да се премести при него или да замине още на следващия ден при майка им, която живее в България. Мила отказва с мотива, че ще трябва да завърши учебната година и тогава да се върне със самолетен билет, купен за 26 юни, съобщава още брат й. Когато момичето изчезва, всички нейни познати и близки мислят, че се е върнала в родината си при своята майка. След проверка обаче се оказва, че билетът й не е използван. Мила пристига в Америка, когато е на 11 години, и в САЩ всичко много й харесвало, с изключение на съжителството с баща й, признава Сава. Младият мъж живее на един час от дома на сестра си и последните уикенди, както и пролетната ваканция тя изкарала в дома му. Мила завършвала 11-и клас, предстоял й 12-и. През априлската ваканция двамата разговаряли дори в кой университет смята да кандидатства изчезналата, която била много добра ученичка.

В деня, след като изчезва, Мила пише на своя брат. „В събота си разменихме няколко съобщения просто за да й кажа, че има поща, която тя каза, че ще дойде да си прибере в неделя, но не дойде“. В понеделник, 2 юни, баща й отива в училището й, за да й занесе пощата, но разбира, че нея я няма и подава сигнал в полицията. Скандалите между Мила и баща й момичето прехвърля и на стената си в Туитър, както поста от 22 май 2014 г. – „I swear if my dad says one more word, I am going to have him removed“, което в превод гласи:

„Обещавам, че ако баща ми каже още една дума, ще го премахна“

Фрапиращо е и друг неин пост в социалната мрежа – „I wake up and my dad is already pissing me off. Lovely.“ (Събудих се и баща ми веднага ме изнерви. Страхотно”). Братът не пожела да внесе повече яснота относно отношенията баща-дъщеря, но твърдеше, че родителят им всеки ден е на местата, на които Мила би могла да бъде. Призна само, че той много се тревожи за нея и съжалява за някои от думите си. От полицейския участък в Дюмонт още в първите дни на изчезването на българката съобщават, че последният човек, който я е видял, е нейният приятел. Информацията, с която разполагат тогава, е, че двамата имали пререкания и Мила си тръгнала пеш от срещата, която са имали. Това се случило между 2,30 и 3,00 часа сутринта на 2 юни. Униформените обещаха публично в началото на юни 2014 г., че са твърдо решени да открият момичето, макар да нямат никакви сериозни следи. Малко по-късно те признаха, че месеци наред разследването върви без особен успех и се надяват момичето просто да е имало нужда да остане само със себе си за известен период от време.

Малко след изчезването на Мила в разследването се включи и криминалният отдел на прокуратурата в Бърген Каунти. Това според разследващия журналист Бил Андерсън обаче е твърде необичайно. „Обикновено когато някой е в неизвестност, случаят се разследва от местната полиция. Има стандартна процедура“, обяснява той. Според него фактът, че криминалният отдел е замесен, вече предполага, че властите смятат, че се случва нещо друго. Андерсън е посетил и училището, в което е учила българката, и е разговарял с нейните съученици и приятели там. „Говорихме с някои от съучениците й, които казаха, че е изглеждала самотна, не много общителна. Така че не бяха изненадани, когато е спряла да се появява в училище“, твърди журналистът.

След като стана ясна жестоката истина, братът на момичето Сава написа във фейсбук, че вярва в американската правосъдна система и се надява справедливостта да възтържествува. Сестрата на обвиняемия Мариса Фрией също се включи в Мрежата с коментар по случая. Тя написа, че съчувства на семейството на Мила и им изпраща своите съболезнования, но не приема злонамерените коментари, казани по адрес на брат й. Мариса смята, че той не е убиец въпреки ужасното решение, което е взел.

Живка АНГЕЛОВА,
САЩ
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Американец изхвърлил тялото на мъртва българска девойка! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди