изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:21 EET
Накануне.ru: Братушки-предатели:    
По света

Накануне.ru: Братушки-предатели: България отказа да признае референдума в Крим и Донбас, према Украйна за част от Европа и подкрепя санкциите срещу Русия



София. Почти във всяка книга, статия или коментар, посветен на България, се възхваляват дългогодишните приятелски отношения между Русия и България. Но независимо от това разпространено мнение връзката между Москва и София не винаги е била "братска" и безоблачна. По всичко изглежда, че в настоящия период това твърдение намира поредното си потвърждение, коментира Накануне.ru.
В хода на пресконференция с държавния глава на Украйна Петро Порошенко българският президент Росен Плевнелиев подчерта, че за България Крим принадлежи на Украйна, а тя самата – на Европа.
Плевнелиев заяви, че България подкрепя териториалната цялост на Украйна и определи влизането на Кримския полуостров в състава на Руската федерация като „анексия“, която нарушава конституцията на Украйна, Будапещенския меморандум от 1994 г. и международното право като цяло.
Държавният глава на младата европейска членка увери, че София няма да признае резултатите от референдума, проведен в Донбас, а също и че ще подкрепя Украйна в усилията й за интеграция в структурите на Европейския съюз.
Плевнелиев допълни, че подкрепя изцяло санкциите на Запада, наложени на Русия.
http://ndtnews.hopto.org

 


Сходни връзки

Накануне.ru: Братушки-предатели: | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди