изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:53 EEST
Меглена Кунева: „Заплата от 340 лв. не е бедност”    
Новини

Според вицепремиера на България Меглена Кунева заплата от 340 лв. не е бедност. И го заяви без капка срам от ефира на националната телевизия. Гуша за гуша се хванаха в ефир вицепремиерът Меглена Кунева и депутатката от БСП Корнелия Нинова. Спорът се заформи заради съдебната реформа, а арената бе тазвечершното предаване „Панорама“ по БНТ.



„Ние сме длъжни да повишим доверието в институциите. Нашето управление трябва да направи това“, каза Меглена Кунева, намесвайки се в интервюто на водещия на предаването Бойко Василев с Корнелия Нинова.

„А промяната в съдебната система не може да върне доверието в институциите. Хората искат бърз процес. А не нещо написано на книга“, контрира Нинова, повишавайки тон.

Според нея прокуратурата не вярва в готвената съдебна реформа.

„Така ли?! Недейте да говорите такива неверни неща. Точно прокуратурата ни вярва. Недейте да говорите така“, каза Меглена Кунева, вече явно изпускайки нервите си.

„Разбрах ви. Разбрах“, повтаряше водещият Бойко Василев, но въпреки това не успяваше да усмири двете дами.

А Корнелия Нинова атакува Кунева с данни за увеличилата се социална несправедливост в общестовто.

„Бедните българи скочиха два пъти от началото на управлението на новия кабинет. Не сме можели да наречем хората, живеещи с 340 лв.?! А прагът на бедността е 600 лв. 1 млн. българи живеят с 340 лв. на месец“, каза Нинова. Кунева обаче не беше съгласна с тезата, че хората не могат да живеят с минимална работна заплата на месец./pik.bg

 


Сходни връзки

Меглена Кунева: „Заплата от 340 лв. не е бедност” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди