изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:06 EEST
СЕРИНА ОТНОВО ПОБЕДИ АЗАРЕНКА И НА ПОЛУФИНАЛИТЕ ИЗЛИЗА СРЕЩУ ШАРАПОВА    
СпортСерина Уилямс отново не прости на добрата си приятелка Виктория Азаренка и я отстрани на четвъртфиналите на Уимбълдън. Така световната №1 постигна 17-та победа в 20 мача срещу Азаренка и пета поредна над нея. Двубоят обаче не бе никак лек за американката, която трябваше да наваксва сет изоставане за крайното 3-6 6-2 6-3.

Азаренка влезе в мача без капчица страх и се прицели в бекхенда на Серина в началните минути. При 2-1 гейма именно тази тактика донесе на беларускинята резултат от 15-30, а форхенд уинър вече значеше два брейкпойнта.
При втория шанс Вика вкара страхотен ретур и нов пропуск от бекхенд на световната №1 подпечата брейка. В следващите няколко минути Уилямс показа, че може да бърка и от форхенд, така че Азаренка безпроблемно затвърди, а при 5-2 отново си осигури 15-40 в подаването на съперничката.
Гигантски сервис измъкна Серина от първия брейкпойнт, а при втория бекхендът ѝ най-после намери линията и опасността временно отмина. При 3-5 Уилямс някак се добра до 30-30, но Азаренка търсеше линиите с непоклатима увeреност и още един форхенд уинър приключи сета с 6-3 за 37 минути.
Американката започна стабилно втората част, а при 2-1 наниза няколко гръмотевични ретура, но така и не успя да ги подплати с още един точен удар и след общо 18 разиграни точки и 3 спасени брейкпойнта, Вика все пак изравни за 2-2.
Серина поведе с 3-2 и макар да изоставаше с 15-40 на сервиса на беларускинята, се държеше добре в разиграването и обърна гейма до брейкпойнт, който реализира с мощен минаващ удар от бекхенд за 4-2.
Двойна грешка и още един пропуск костваха на световната №1 изоставане от 15-40 в нейното подаване, само че американката хладнокръвно удържа и дори проби още веднъж за 6-2. По този начин четвърта от последните пет срещи между двете щеше да завърши в три сета.
А решителната част започна по най-добрия начин за световната №1. Тя затвори първия гейм с ас на 15, след което проби. С форхенд уинър тя стигна до 30-40 и принуди Азаренка да сбърка. Затвърждаването бе безпроблемно - отново на 15 и отново геймът завърши с ас.
Серина пропусна нов брейкбол в четвъртия гейм, а малко по-късно с пореден гейм на нула стигна до 5-2 и докосна полуфиналите. Азаренка удържа трудно осмия гейм, но минути по-късно капитулира, въпреки че при 30-40 имаше точка за връщане на пробива.
В спор за място на финала по-малката от сестрите Уилямс ще се изправи срещу Мария Шарапова, която се справи с Коко Вандевеге.
 


Сходни връзки

СЕРИНА ОТНОВО ПОБЕДИ АЗАРЕНКА И НА ПОЛУФИНАЛИТЕ ИЗЛИЗА СРЕЩУ ШАРАПОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди