изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:00 EEST
ЗЕМЕДЕЛЦИ ГОТОВИ ДА БЛОКИРАТ СТРАНАТА С ОПАШКИ ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ    
ЗемеделиеТе категорично не приемат изискването да монтират фискални и нивомерни устройства

Националната асоциация на зърнопроизводителите категорично се противопоставя на промяната в Наредба № Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, публикувана в бр. 49 на Държавен вестник от 30 юни 2015 г. Нормативните изменения вменяват на земеделските производители непосилната финансова и административна тежест за монтиране на фискални и нивомерни устройства, съобщават от НАЗ. Оттам посочват, че „невъзможността на държавата да осъществява своите функции и липсата на ефективен контрол върху производството, вноса и търговията с горива, не оправдава по никакъв начин решението на Министерството на финансите да накаже работещия земеделски сектор. Подобни репресиращи мерки не се прилагат за земеделските стопани в  останалите страни на ЕС.
НАЗ, в качеството си на обществено отговорна браншова организация, подкрепя борбата с контрабандата с цел редуциране на злоупотребите с течни горива. НАЗ счита за крайно наложително извършването на системни проверки на всички рискови обекти и налагане на значителни санкции за нарушителите – глоби, започващи от 100 000 лв.; затваряне на обекти; конфискации на имущество; лишаване от свобода.“
По повод спорните и лобистки промени в Наредбата и въвеждането на изисквания за монтиране на фискални и нивомерни устройства на съдовете за горива в стопанствата на земеделските производители, асоциацията предприема ответни действия, целящи отмяна на промените. Отправят искане към министър-председателя на за провеждане на оперативна среща за отмяна на последните промени в Наредба Н-18 и въвеждане на ефективни мерки за борба с незаконната търговия и внос на течни горива. НАЗ сезира ДАНС за внасяното контрабандно гориво в страната, което умишлено не се контролира от органите на МФ, както и за конфликт на интереси от страна на МФ относно толерирането на ограничен кръг от доставчици на изискуемите нивомерни устройства. Освен това, от НАЗ отправят жалба към Омбудсмана за дискриминационни начала в разписаната наредба, третирайки неравнопоставено  частните обекти спрямо държавните и общинските обекти за съхранение на гориво.
НАЗ организира национално зареждане на селскостопански машини по бензиностанциите в страната след 20 юли 2015г., за да демонстрира реалното приложение на закона и наредбата. Апелира земеделските производители да не монтират нивомерни устройства, тъй като се толерират лобистки интереси на ограничен кръг от доставчици на изискуемите устройства и не се постига ефективна борба с контрабандата в сектор горива.
НАЗ организира и национален форум срещу водената репресивна политика в сектор зърнопроизводство. НДТ


 


Сходни връзки

ЗЕМЕДЕЛЦИ ГОТОВИ ДА БЛОКИРАТ СТРАНАТА С ОПАШКИ ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди