изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:56 EEST
NASA избра четирима астронавти за първия комерсиален космически полет    
По светаХюстън. Националната космическа агенция на САЩ (NASA) избра четирима астронавти, които ще полетят с първите тестови комерсиални полети с модулите на компаниите SpaceX и Boeing, пише The Verge. Астронавтите Боб Бенкън, Ерик Бо, Дъг Хърли и Сунита Уилямс ще тренират заедно с пилотите изпитатели на самите фирми, за да се подготвят за дебютните изстрелвания на капсулите Dragon и CST-100 .

И четиримата астронавти вече са натрупали опит при полети със совалка до Международната космическа станция (МКС). Бо и Хърли са пилоти, докато Бенкън и Уилямс са експерти. Хърли е бил част от екипажа на последната експедиция със совалка.
През септември NASA обяви, че сключва договор със SpaceX и Boeing за изграждането и управлението на космически апарати, които да транспортират астронавти от и до орбиталната станция. SpaceX получи финансиране от 2.6 милиарда долара, за да направи нова версия на товарния си кораб Dragon, а Boeing получи 4.2 милиарда долара, за да превърне в реалност проекта за CST-100. Двете капсули ще са в състояние да превозват екипаж от седем човека, като първите полети са планирани през 2017 година. Dragon ще излети с ракетата Falcon на SpaceX, а CST-100 ще бъде изстреляна с ракета Atlas V на ULA.
След пенсионирането на космическите совалки през 2011 година, NASA зависи от руските ракети “Союз” за транспортирането на астронавтите си до МКС. Изпращането на един астронавт на Агенцията на борда на “Союз” обаче струва приблизително 70 милиона долара. Ситуацията се усложнява и от обтягането на отношенията между САЩ и Русия след началото на кризата в Украйна. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

NASA избра четирима астронавти за първия комерсиален космически полет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди