изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:42 EEST
ОПИТ ЗА ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ В ИГРАЛНА ЗАЛА В ДОБРИЧ    
НовиниБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ


На 9 юли, около 14:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Кирил и Методий” в град Добрич. На място е установено, че А.П. (50 г.) водач на автобус „Рено” удря паркиращия лек автомобил „Опел” с добричка регистрация управляван от Д.Д. (21 г.) от с. Одърци, обл. Добрич. Вследствие на инцидента е пострадала возещата се в автобуса М.Р. (71 г.) от град Добрич. Жената е транспортирана до МБАЛ Добрич с фрактура на лява ключица, без опасност за живота. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Взети са кръвни проби по надлежния ред. Образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

 

На 8 юли, около 20:12 часа се тъжи 88-годишна жителка на с. Соколово, обл. Добрич. По данни на тъжителката, около 12:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон от мъж който жената припознава за внука си. Чрез въвеждане в заблуждения същия заявява, че ще получи пощенска пратка като в замяна е необходимо да заплати сумата от 2 000 лева. Малко по-късно жената предава исканата сума пред жилището си на двама непознати.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Балчик е установен получателя на паричните средства А.Б. (21 г.) от с. Стражица, общ. Балчик. Сумата от 2 000 лева е предадена с протокол и върната на потърпевшата. Работата по случая продължава.

 

На 9 юли около 05:45 часа е получено съобщение за опит за грабеж от игрална зала находяща се по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Установено е, че около 04:45 часа непознат мъж с маска на лицето и огнестрелно оръжие е влязъл в обекта с цел кражба на парични средства. След като извършителя не успява да открие налични парични средства напуска игралната зала в неизвестна посока. Работата по случая продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

 

 

На територията на ОД на МВР са регистрирани 7 пожар без материални загуби.

 

С настъпването на летния сезон, повишаването на дневните температури, започналото прибиране на земеделската продукция и навлизането на активния туристически сезон рязко се повишава пожарната опасност в област Добрич. За периода 6-9 юли противопожарната техника е излизала за гасене на пожари 10 пъти. Съвсем в началото на прибирането на реколтата е отчетен и първия пожар с унищожени 200 дка посеви в землището на с. Дуранкулак.

Метереологичните прогнози за следващите дни са за задържане на високи температури, което води и до нарастване на пожарната опасност.

 

 

 

Апелът на пожарникарите към гражданите и гостите на област Добрич е да бъдат изключително внимателни и бдителни, особено когато преминават покрай и в близост до житни масиви и суха тревна растителност.

Да не се използва открит огън, а пушачите да се съобразяват къде пушат и къде изхвърлят угарките от цигари и клечки кибрит.

Механизатори, арендатори и собственици  да побързат и там, където не са взели мерки за обезопасяването на посеви да го направят, за да не рискуват загуба на реколтата си.

При настъпване на произшествие незабавно да се съобщи на тел. 112 за вземане на най-бързи мерки за ликвидирането му.

ОУ ПБЗН Добрич пожела на всички приятни и безаварийни почивни дни.

 

 

10.07.2015 г.                                                                     ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

ОПИТ ЗА ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ В ИГРАЛНА ЗАЛА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди