изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:52 EEST
Министърът на енергетиката на Гърция призова страната да напусне еврозоната    
Европейски съюзМинистърът на производствената реформа, околната среда и енергетиката на Гърция Панайотис Лафазанис предложи страната да напусне еврозоната и се въздържа в хода на гласуването на проекта за споразумение с кредиторите, предаде РИА Новости. „Подкрепям правителството, но не подкрепям програмата за сурови икономии, неолиберални промени и приватизация, която, ако бъде приета от институциите на кредиторите и реализирана, ще задълбочи порочния кръг на рецесията, бедността и нищетата”, каза Лафазанис.

Той отбеляза, че изразява „дълбокото си и недвусмислено” несъгласие с предложенията, които представляват опасност за независимостта на Гърция. „Страната ще има утре, ако ние заедно оставим в миналото еврото и неоколониализма, Гърция ще бъде независима и суверенна”, каза още Лафазанис, оглавяващ влиятелното ляво крило в управляващата коалиция.

Партията „Независими гърци” се опасява не от излизане на страната от еврозоната, а от разкол на нацията. Това заяви Панос Каменос – министър на националната отбрана на Гърция и лидер на партията, влизаща управляващата коалиция.

„Боя се не от изхода на Гърция от еврозоната(Grexit), а от разкол на нацията”, каза Каменос, подлагайки на критика подготвяното споразумение с кредиторите. „Срам ме е, че текстът на предложението е съставен на английски език”, отбеляза той, говорейки на заседанието на парламента, на което се обсъждаше законопроекта „Преговори и сключване на кредитно споразумение с Европейския стабилизационен механизъм (ESM)”.

„Ако гласувахме само по съвест, то би се чуло мощното „не”, казано от народа”, подчерта Каменос, изразявайки мнение, че текстът на предложението съдържа положения, противоречащи на конституцията. Например, когато става дума за ДДС на островите, ползващи се в момента от данъчни облекчения.

„Призовани сме да гласуваме за антиконституционни предложения”, посочи политикът и увери, че „лично гарантира, че нито едно евро за военните няма да бъде орязано”.

По думите му, премиерът е водил неравен, титаничен бой с кредиторите. „Проектът на Шойбле (германският финансов министър), свеждащ се до това, Гърция да бъде изхвърлена от еврозоната, няма да се случи”, каза лидерът на „Независими гърци” и подчерта, че „съюзите между народите се базират на реална солидарност”.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Министърът на енергетиката на Гърция призова страната да напусне еврозоната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди